Vicemistr si ze zaplněné Rieger arény odvezl výhru 9:5

12. 9. 2022

Muži A

3 minuty čtení

212 diváků sledovalo pražské derby mezi SKV a Tatranem, které bylo vyvrcholením oslav 25 let od založení klubu. A mnozí z nich ve 29. minutě zajásali. To totiž Ivan Pergler snížil na 3:4 a Vinohradští se drželi na dostřel. Jenže čtyři góly soupeře behem deseti minut rozplynuly sen o překvapení. Vinohrady doma padly se stříbrným týmem loňské sezony 5:9.

Sokolové měli proti sobě těžkého soupeře, který bude i letos cílit na ty nejvyšší příčky. První polovina zápasu přesto nebyla ze strany SKV vůbec špatná. Na trefy Havlase a Kreysy dokázal zareagovat premiérovou trefou v české nejvyšší soutěži australský reprezentant a letní posila Vinohrad Daniel Gärtner.

Tatran pak měl silný konec první a začátek druhé části, kdy opět odskočil o další dvě trefy. Vinohradští se však dokázali zkoncentrovat a díky brankám Vojtěcha Klápy a Ivana Perglera se dostali zpět na dostřel. Následné čtyři zásahy Střešovic v řadě však zapříčinily to, že si vicemistr mohl v poklidu dojít pro tři body. A to i přes závěrečnou korekci ze strany domácích.

„Proti Tatranu jsme chtěli hrát hodně fyzicky a vyrovnat se jim v soubojích. Mám smíšené pocity, protože jsme mohli hrát líp, zase tak špatné to ale nebylo,“ hodnotil duel Daniel Gärtner, pro kterého to byl první superligový zápas a hned první gól. „Vždycky byl s bráchou náš sen zahrát si superligu,“ přiznal Daniel, který v útoku nastupoval po boku svého dvojčete Tomáše.

„Kluky musím za výkon pochválit. Na druhou stranu zápas rozhodly individuální chyby a neproměňování našich stoprocentních šancí. Nezbývá než pogratulovat největšímu favoritovi na titul a my se teď musíme soustředit na další zápasy,“ dodal nový kouč SKV Jan Kapucián. Vinohrady se v pátek střetnou doma s Českou Lípou a v neděli přivítají Otrokovice.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Tatran Střešovice 5:9 (1:3, 2:4, 2:2)

Branky a nahrávky: 13. D. Gärtner, 24. V. Klápa (Máca), 29. Pergler (V. Klápa), 48. Plíhal (T. Gärtner), 60. Švejda (M. Horák) – 2. Havlas (Němeček), 13. Kreysa (Tlapák), 20. Beneš (Havlas), 21. Šimek (Havlas), 31. Meliš (Němeček), 36. Havlas (Šimek), 40. Mar. Čermák (T. Hanák), 41. Beneš II (Němeček), 59. Havlas (Němeček). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 212.

Sestava SKV: Blumbergs - Horák, Hartman (C), Jan Procházka, Kellermann, Jiří Procházka, Kužel - Pergler, Máca, Klápa - Trojáček, D. Gärtner, T. Gärtner,  - Švejda, Blažej, Melíšek - Pinkas, Plíhal, Hájek. Trenéři: Kapucián a Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.