V týmu je dobrá atmosféra, hlásí šestigólový hrdina Klápa

20. 9. 2022

Muži A

2 minuty čtení

V pátek nasázel České Lípě šest gólů a byl hlavním strůjcem vinohradského vítězství. V neděli přidal další dva zásahy a výraznou měrou tak přispěl i ke druhé výhře SKV v nové sezoně Livesport Superligy. Jak ale sám přiznal, v týmu k uspokojení dojtí nesmí, protože sokolové chtějí brát body i v dalších duelech.

„Jsou to pro nás důležité výhry hned na začátku. Ve finále totiž může rozhodovat každý bod, takže mám ze dvou vítězství radost. Je vidět, že je v týmu dobrá a vítězná atmosféra. Zatím se nám však nedaří třetí třetiny a na tom musíme pracovat, aby náš výkon byl stabilní po celý zápas,“ uvedl kanonýr Klápa po dvou výhrách, které Vinohradští o víkendu vybojovali. A připomněl i nepovedené třetí dvacetiminutovky, jež se v obou duelech sokolům nevydařily.

Pak se pozastavil nad svou gólovým představením. „Snažím se být co nejaktivnější směrem do útoku v každém střídání. Je to moje role v týmu. Jestli to tam padne nebo ne, už je věc druhá. Věřím, že podobné zápasy můžou znovu nastat. Zároveň jsou ale dny, kdy tam nepadne vůbec nic. Na statistiky se proto raději moc nedívám a řeším svoje nasazení a práci pro tým,“ přiznal skromně. S deseti body vede kanadské bodování Livesport Superligy a s devíti brankami je i nejlepším střelcem.

A jaké měl reakce na svůj šestibrankový výkon? „Pár lidí, co florbal sledují, se mi ozvalo. Věřím, že takové výkony je baví, a proto se podobné gólové hody pokusím zopakovat,“ přislíbil snahu. V sobotu se SKV vydá do Ostravy, kde se střetne s místním FBC. „Opět nás čeká vyrovnaný soupeř s velkou kvalitou. Náš přístup je takový, že chceme hrát o body s každým. Proto do Ostravy odjíždíme s jasným cílem a věříme, že přivezeme třetí výhru,“ řekl Vojtěch Klápa na závěr. Sobotní duel je na programu od 17 hodin.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.