Sokolové drželi s Chodovem krok, nakonec ale těsně padli

16. 10. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Dvakrát sokolové na Jižním Městě vedli a ještě v 50. minutě to bylo 4:4. Jenže pak Chodov odskočil a závěrečný tlak stačil pouze na snížení. SKV prohrálo v derby 5:6. Dva góly a jednu asistenci posbíral bývalý hráč Chodova Ondřej Plíhal.

Chodov ovládl poslední tři utkání v řadě a další výhru chtěl přidat proti Vinohradům. Jenže sokolové se činili a byli velmi nepříjemným soupeřem. Hned v první minutě se po střele z dálky prosadil Daniel Gärtner. Pak se dvakrát prosadil Chodov a ještě navíc nevyužil přesilovku, avšak Vinohradští se nevzdali. Na středu si s míčkem k brance povyběhl Ondřej Plíhal a srovnal na 2:2.

Také úvod prostřední dvacetiminutovky měli hosté solidní. Ve 24. minutě Tomáš Gärtner v rychlém brejku posunul míček na volného Tadeáše Melíška a ten se štěstím protlačil míček za záda brankáře Lupoměcha. Sokolové podruhé ve střetnutí vedli. Celek z Jižního Města následně duel opět dokázal otočit ve svůj prospěch. Vyrovnání přišlo ještě ve druhé třetině a gól na 4:3 až v té třetí.

Na něj ještě svěřenci koučů Kapuciána a Purkrábka odpověď našli. Kapitán SKV Petr Hartman našel v 50. minutě v brankovišti úplně volného Vojtěcha Mácu, který dokázal skórovat. Jenže domácí si šli za vítězstvím a dvě trefy kanonýra Marka Vávry je k tomu dost posunuly. V závěru už stihl pouze zkorigovat výsledek svou druhou trefou a celkově třetím bodem Ondřej Plíhal.

„Do obrany jsme nebyli úplně důslední. Chodov trestal naše chyby, naopak my jsme nebyli tak efektivní. Spoustu šancí skončila neproměněných. Navíc jsme nebyli tak disciplinovaní. Tlak na konci dobrý, ale bohužel to nestačilo,“ ohlédl se za utkáním trenér Miroslav Purkrábek. Další superligový duel sehrají Vinohradští v neděli na domácí půdě proti Karlovým Varům.

FAT PIPE Florbal Chodov – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:5 (2:2, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 6. Komárek (Horký), 8. Vávra (Komárek), 36. J. Bauer (Ondrušek), 46. Votava (Komárek), 52. Vávra (Dufek), 59. Vávra – 1. D. Gärtner (Plíhal), 18. Plíhal (O. Stuchlík), 24. Melíšek (T. Gärtner), 50. Máca (Hartman), 60. Plíhal (Ji. Procházka). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 191.

Sestava SKV: Křepelka - Kellermann, Jan Procházka, O. Stuchlík, Jiří Procházka, Horák, Hartman (C), Otta - Švejda, T. Gärtner, Melíšek - Plíhal, Pergler, D. Gärtner - Trojáček, Máca, Klápa - Hájek. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.