Shrnutí víkendu: Ženy na prohru s Black Angels zareagovaly výhrou!

15. 11. 2022

Klub

4 minuty čtení

Přes 130 diváků, množství gólů a drama až do konce. Bohužel se špatným koncem pro SKV. Takový byl atraktivní zápas 1. ligy žen mezi SKV a Black Angels, které nakonec vyhrály hostující florbalistky 7:6. O den později Ladies na prohru zareagovaly nejlépe, jak mohly. Nové Strašecí porazily 7:4 a zůstaly ve hře o čelo tabulky. Vyhrála také Benfika, která se tak posunula na druhou příčku divize.

Dlouho očekáváné utkání vinohradských žen mělo zpočátku pro domácí špatný vývoj. „Vůbec nám nevyšla první třetina, kde jsme byli jednoznačně horším týmem a hosté si vypracovali solidní náskok. Ve druhé třetině jsme se prezentovali hrou, kterou chceme, ale bohužel jsme neproměnili dostatek gólových šancí na to zápas rozhodnout. Ve třetí třetině to byla divočina na obě strany, a i pres veškerou snahu jsme už utkání nevyrovnali,“ ohlédl se za městským derby trenér Vinohrad Jan Skála.

Čtyřmi góly proti Blacl Angels zazářila střelkyně Angelika Bližňáková. Ani její příspěvek však nestačil na lepší výsledek. To v neděli už si Ladies body do tabulky 1. ligy žen připsaly. Nové Strašecí porazily 7:4. „Jsme rádi, že jsme tohle těžké utkání zvládli dovést do vítězného konce. Troufnu si říci, že jsme byli po většinu utkání nebezpečnějším a kvalitnějším týmem. Hosty dlouho ve hře držela výborná gólmanka.Ve třetí třetině jsme ukázali naší sílu. Holkám díky za víkend a jedeme dál!“ dodal Skála po druhém víkendovém duelu. Vinohrady tak jsou aktuálně na čtvrtém místě.

Zadařilo se mužské Benfice. Sokolové porazili v pěkném utkání Kadaň 5:3, přestože v průběhu první třetiny prohrávali 1:2. „Krásný zápas z obou stran, který jsme si moc užili. Řada hezkých šancí z obou stran. My jsme to tentokrát odehráli až na pár střídání takticky velmi dobře a odměnou je výhra nad houževnatým soupeřem. Ve třetí třetině dobrá obětavost a ubráněné dlouhé čtyřminutové oslabení,“ uvedl po zápase obránce béčka Gusta Ondrejčík. Benfika se posunula na druhou pozici a ztrácí jen tři body na vedoucí Kobylisy.

Čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů vybojovalo céčko. Celtics se ve druhé polovině zápasu rozstříleli a rezervu Kobylisy porazili 5:0. Hattrickem se blýskl Dominik Záň. Druhé nedělní utkání céčka bylo odloženo a odehraje se nejspíš 30. listopadu v Rieger aréně. Z ostatních týmů musíme zmínit výkony mladších žákyň, které vyhrály všechny tři své zápasy a dohromady nasázely svým soupeřkám úctyhodných 44 gólů.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Ženy A:
TJ SKV - Black Angels 6:7
TJ SKV - TJ Sokol Nové Strašecí 7:4

Muži B:
TJ SKV - FBC DDM Kati Kadaň 5:3

Ženy B:
TJ SKV - Wizards DDM SO Praha 10 3:9
TJ SKV - Viking TJ Kobylisy 6:4

Muži C:
TJ SKV - Florbal TJ Kobylisy B 5:0
TJ SKV - FbŠ Bohemians B odloženo

Junioři:
TJ SKV - FbC Hradec Králové 1:6
TJ SKV - Sokoli Pardubice 5:7

Dorostenci:
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha UNYP 6:8
TJ SKV - FBŠ Hummel Hattrick Brno U17 3:7 

Dorostenky:
TJ SKV - TJ Sokol Nové Strašecí 1:2
TJ SKV - FBŠ Slavia Plzeň 0:7

Mladší žáci č:
TJ SKV - Black Angels ROOKIES 0:1
TJ SKV - FBC Kutná Hora - bílí 1:4
TJ SKV - SK Dvojka Praha 3:1

Mladší žáci ž:
TJ SKV - Panthers Praha BLACK 4:3
TJ SKV - Wizards DDM SO Praha 10 0:1
TJ SKV - Black Angels 2010 2:1
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha RED 3:4

Mladší žákyně:
TJ SKV - Rudná Panthers Praha 11:4
TJ SKV - FBC Kutná Hora 9:1
TJ SKV - Florbalová akademie MB "2011" 24:0

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.