Tři sokolové v Národní lize! SKV navázalo spolupráci s Královým Dvorem

18. 11. 2022

Muži A

5 minut čtení

SKV navázalo partnerství s florbalovým klubem z Králova Dvora. Za místní T.B.C. tak nastupují hráči z  vinohradského A týmu. Jak potvrzují zástupci zainteresovaných oddílů, spojenectví je přínosné pro obě strany. V letošní sezoně za středočeský klub v Národní lize hrají obránce Matěj Horák a útočníci Jan Pinkas se Štěpánem Švejdou.

Spolupráce s Královým Dvorem se rozjela před startem letošního ročníku. „Přemýšlel jsem nad tím hned od začátku, kdy jsem byl vybrán jako hlavní trenér. Soupiska se postupně začala rýsovat a věkový průměr se dost snížil. Proto bylo potřeba dále rozvíjet mladší hráče. Během léta jsem si udělal menší analýzu a jako ideální se mi jevil právě Milan Karšňák, se kterým se známe z našeho společného působení na Kladně. Vím, že se velmi dobře stará o klub v Králově Dvoře. Stačila jedna zpráva a už následující den probíhal rozhovor o tom, jak si to společně představujeme. Bylo to rovnou k věci. Naši hráči tam dostávají potřebný prostor na hřišti k vlastnímu rozvoji a zároveň chápou, že jim to velice pomůže v probíhající sezoně či v té následující u nás,“ řekl na úvod k partnerství kouč A týmu Jan Kapucián.

„Líbí se mi, že jsme si navzájem od začátku řekli, co od případné spolupráce očekáváme. Což je hlavně upřímnost, aby kluci měli chuť za nás hrát a účastnili se tréninků u nás. To vše klaplo a kluci, co zde hrají, jdou opravdu svým přístupem k florbalu příkladem,“ pochválil vinohradské hráče na střídavém hostování Milan Karšňák, předseda královédvorského florbalu. Jaké jsou další přínosy spolupráce? „Jednoznačně jde o posílení kádru. Jejich zápal pro hru a přístup nakazí ostatní. Včetně toho, že naši mladí hráči mají vedle koho růst,“ dodal první muž T.B.C.

Po 10. kole je Králův Dvůr na osmém místě západní skupiny Národní ligy. „Ztratili jsme pár zápasů, ale je stále dost utkání před námi. Pěvně věřím, že budeme sbírat body pravidelně a po 22. kole budeme čekat na soupeře v play off. To je cíl, v play off se už může stát cokoliv,“ okomentoval aktuální situaci Králova Dvora ve třetí nejvyšší soutěži trenér Michal Kubert.

Poslední domácí utkání navštívila i delegace z SKV. Společně s koučem A týmu Janem Kapuciánem do Králova Dvora dorazil i prezident Dalibor Nigrin, Kapuciánův asistent Miroslav Purkrábek a sportovní ředitel Vinohrad Boleslav Kytka. „Povedlo se nám zhodnotit současný stav a připravit další podněty k rozvoji vzájemné spolupráce. Naši hráči si vedou velmi dobře. Komunikaci udržujeme s trenérem T.B.C. prakticky každý týden, abych měl stále přehled. Jsem hodně rád, kluci makají, stávají se v týmu klíčovými hráči a dostávají se do rolí, které je mohou čekat v této či další sezoně v SKV,“ vyjádřil lodivod vinohradského áčka spokojenost.

„Jsme velmi potěšeni, že mladící z SKV přišli a mají chuť tomu dávat maximum, což některým našim klukům chybí. Nemůžeme si na jejich účinkování stěžovat, jelikož jejich herní morálka a i ta týmová je na vysoké úrovni. Byli bychom rádi, kdyby jejich určité herní prvky a návyky přenesli mladší kluci do herního projevu. Pěvně věřím, že spolupráce s SKV nebude jen roční záležitostí a bude trvat i v následujícím období,“ vyjádřil přání trenér Králova Dvoru Kubert.

Velmi důležité je, že partnerství dává smysl oběma stranám. „Víme, že pro nás, jako ‚provinční‘ středočeský klub, není jednoduché vychovat dostatek kvalitních hráčů pro Národní ligu, kde chceme hrát důstojnou roli. Proto nám zapojení hráčů z SKV dává smysl. Musím říct, že už jsme dříve pár střídavých hostování z jiných klubů využili, ne vždy to však splnilo naše očekávání. Musím v tomto případě poděkovat Matějovi, Štěpánovi a Honzovi, že za ty dva měsíce pro nás odmakali strašně moc a jejich přístup je skvělý. Doufám, že i jim se u nás líbí a dál u nás budou chtít působit,“ připojil ještě své ohlédnutí předseda Karšňák.

Útočník Štěpán Švejda dokonce vede kanadské bodování týmu (v šesti zápasech 11+5). Jeho parťák Jan Pinkas v devíti startech zapsal devět bodů (4+5). Obránce Matěj Horák nastoupil v sedmi zápasech a přispěl dvěma trefami. „Z mého pohledu je herní praxe pro hráče na hraně sestavy velmi důležitá a stěžejní v dalším zlepšování. Přestože se nejedná o nejvyšší soutěž. Kluci to velmi rychle pochopili a jejich úroveň jde nahoru každým odehraným zápasem. Nemám pochybnosti o jejich přístupu, tudíž se těším na jejich další progres,“ řekl Kapucián na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.