Dvě porážky. Sokolům návrat superligy po MS nevyšel

20. 11. 2022

Muži A

4 minuty čtení

Po téměř měsíční pauze způsobené mistrovstvím světa sokolové opět naskočili do nejvyšší soutěže. Ani čtvrteční duel na Spartě, ani nedělní domácí představení s Libercem však svěřencům kouše Jana Kapuciána nevyšlo. Porážky 5:7 a 3:7 měly společného jmenovatele, a to zpackanou první třetinu.

Osmá minuta, 3:0 pro domácí. Sokolové na Podvinném Mlýně vůbec nezachytili začátek pražského derby a v celém zbytku střetnutí museli dotahovat. Po první třetině prohrávali 1:4. Pak se vzchopili a po dvou brankách Vojtěch Klápy v prostředním dějství se dostali zpátky do zápasu. V závěru Klápa dokonce zkompletoval hattrick a snížil na rozdíl dvou branek, na víc už ale Vinohradští nestačili a první zápas po reprezentační přestávce prohráli 5:7.

„Pro nás to byl těžký zápas. Sparta hrála urputně a dobře bránila. Měli jsme problém především s první třetinou a pak už jsme jenom dotahovali,“ mrzelo autora tří branek Vojtěcha Klápu. „Ani obraz, ani zvuk,“ byl stručný a kritický kouč SKV Jan Kapucián.

ACEMA Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:5 (4:1, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Krbec (Curney), 3. Juha (Krbec), 8. Curney (Krbec), 12. Bartoš (Zouzal), 34. Zouzal (Curney), 43. Zouzal (Mat. Čermák), 49. Juha (Curney) – 12. O. Stuchlík (Hartman), 24. V. Klápa, 40. V. Klápa (Ja. Procházka), 52. Kužel (Švejda), 57. V. Klápa (Ja. Procházka). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 223.

Sestav SKV: Blumbergs - O. Stuchlík, Kellermann, Jiří Procházka, Jan Procházka, Otta, Hartman (C), Horák - Pergler, Máca, Plíhal - Švejda, T. Gärtner, Pinkas - Kužel, Trojáček, Klápa - Gregor, Blažej. Trenéři: Kapucián a Purkrábek.


Také v neděli sokolům vůbec nevyšel úvod. Už ve třetí minutě to bylo 0:2 pro Liberec, následně snížila obránce Jan Otta, ale Severočeši ještě do konce úvodní dvacetiminutovky přidali další dva zásahy a po první třetině tak vedli vysoko 4:1. Hráčům SKV to ani po přestávce moc „nelepilo“, a Liberec si proto nakonec dokráčel k pohodlné výhře 7:3. Vyzdvihnout tak můžeme jenom výkony Jana Otty (1+1) nebo aktivního Vojtěch Mácy.

„Příčiny naší porážky bych určitě hledal v první třetině. Byl to podobný zápas jako ve čtvrtek na Spartě. Nechali jsme si dát jednoduché góly a v dalších třetinách jsme se na vstřelené branky hrozně nadřeli. Liberec bránil mnohem lépe než my,“ zhodnotil domácí prohru asistent trenéra Miroslav Purkrábek. „První třetinu jsme pokazali a pak už se nám do toho těžko vracelo,“ souhlasil s trenérem i útočník Vojtěch Máca. Další utkání v Livesport Superlize sehrají Vinohradští v neděli 27. listopadu doma s Pardubicemi.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Liberec 3:7 (1:4, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Otta (V. Klápa), 30. Švejda (Otta), 47. Plíhal (Máca) – 1. Macháč (Ferdan), 3. Smutný (Kárník), 9. Pařízek (Smutný), 11. Kárník (Stránský), 25. Stránský (Janeček), 26. Baudisch (Bitman), 55. Ferdan. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 106.

Sestava SKV: Křepelka - O. Stuchlík, Kellermann, Jiří Procházka, Jan Procházka, Otta, Hartman (C) - Pergler, Máca, Plíhal - Švejda, T. Gärtner, Pinkas - Kužel, Trojáček, Klápa - Gregor, Blažej. Trenéři: Kapucián a Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.