Pohárový svátek. Do Rieger arény ke čtvrtfinále dorazí Tatran Střešovice!

21. 11. 2022

Ženy A

2 minuty čtení

Podruhé budou mít Ladies v letošní sezoně možnost poměřit se s týmem z nejvyšší soutěže. Poté, co v osmifinále Poháru Českého florbalu přešly přes Panthers, na ně nyní o kolo dál čeká silný výběr střešovického Tatranu. Navíc půjde o premiérovou účast SKV ve čtvrtfinále poháru. Soupeř se aktuálně nachází na třetí příčce Extraligy žen. Utkání o postup mezi čtyři nejlepší celky pohárové soutěže odstartuje ve středu ve 20 hodin.

Ženský tým Tatranu Střešovice v posledních letech zažívá velký vzestup. V jeho kádru se nacházejí šikovné hráčky včetně reprezentantek Venduly Beránkové, Kateřiny Vachudové, Karolíny Stůjové či Lucie Želízkové. V 11 zápasech Extraligy žen zatím Střešovice nasbíraly 27 bodů Jediné dvě porážky zaznamenaly od Chodova a Vítkovic. Aktuálně drží sérii devíti výher v řadě.

V poháru zatím Tatran neměl žádné problémy. Ve 2. kole deklasoval Soběslav 17:1 a v osmifinále přešel přes Black Angels po výsledku 10:1. To SKV muselo nastoupit do pohárové soutěže už v základní skupině, kterou však prošlo bez větších obtíží s bilancí tři výher a jedné porážky. Následně Vinohrady po dramatickém duelu porazily rivala z 1. ligy Slavii Plzeň 4:3 v prodloužení a v dalším krásném utkání na sklonku října vyřadily extraligové Panthers 7:5.

Nejproduktivnějšími hráčkami SKV v poháru jsou, podobně jako v ligové soutěži, kapitánka Aneta Nigrinová (6 zápasů, 10 bodů) a střelkyně Angelika Bližňáková (5 zápasů, 8 gólů). Pražské derby mezi zástupci 1. ligy a Extraligy žen je na programu ve středu od 20 hodin večer. Všichni příznivci jsou do hlediště Rieger arény srdečně zváni! Vstupenky na místě budou stát 50 Kč. Děti do 10 let, osoby nad 65 let, držitelé průkazů ZTP a členové SKV mají vstup zdarma. Připraven bude i přestávkový program.

Čtvrtfinále Poháru Českého florbalu žen:

23. 11., 20:00 TJ SKV - Tatran Střešovice
Vinohrady | MATCH CENTER | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.