Chceme prohry odčinit, hlásí před nedělním duelem s Pardubicemi Procházka

25. 11. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Návrat Livesport Superligy po světovém šampionátu sokolům nevyšel. Nejprve na Spartě prohráli po solidním závěru 5:7 a pak doma nestačili na rozjetý Liberec, se kterým padli 3:7. Jak proti Spartě, tak proti Severočechům svěřence Jana Kapuciána trápily úvodní třetiny. To si budou chtít Vinohradští pohlídat v neděli, kdy doma od 18 hodin přivítají Pardubice.

Od konce minulé sezony nastupuje Jan Procházka, rodák z jižních Čech, na postu obránce a stal se nedílnou součástí sestavy. I jeho mrzelo, jak si sokolové výsledkově vedli v posledních dvou duelech. „Do obou utkání jsme vstoupili naprosto tragicky. To se nesmí stávat, natož opakovaně. Soupeř si vždy vytvořil příjemný polštář, který se už těžko smazával. Proti Liberci nás k tomu trápila koncovka, tři vstřelené branky jsou málo,“ zmínil příčiny dvou porážek.

Co tedy do dalšího průběhu základní části zlepšit? „Zásadní je, abychom byli koncentrovaní po celé utkání, jinak nemáme šanci uspět. Dalším důležitým bodem je trefovat zařízení, většina pokusů nám končí vysoko nad svatyní soupeře,“ popsal aspekty, na které si musejí dát hráči SKV pozor. Už v neděli mají šanci na reparát. V derby Sokolů totiž v Rieger aréně vyzvou Pardubice, aktuálně jedenáctý tým tabulky, který tak je pouze o jednu příčku výše než SKV.

„Na utkání s Pardubicemi se těším. Zejména proto, že máme po uplynulém týdnu co napravovat a chceme prohry odčinit. Očekávám gólové a bojovné utkání. Minulou sezonu jsme s Pardubicemi sehráli sérii play down, o to více myslím, že budou Pardubice motivovány porvat se o důležité body pro oba týmy,“ myslí si Procházka. Pardubičtí mají o dva body více, prozatím v letošní sezoně třikrát vyhráli a sedmkrát prohráli. Mužstvo táhne Adam Šmíd (10 zápasů, 23 bodů). Matador Martin Zozulák je produktivitě druhý.

Vinohradská obrana ale musí zpozornit i vůči dalším šikovným hráčům soupeře. V kádru Pardubic stále najdeme stálici Iva Teichmana, šikovného útočníka Přemka Pakostu nebo velmi zkušené hráče Jakuba Buriana a Marka Ďopana. V brance je juniorský mistr světa Martin Haleš. „Uděláme vše pro to, abychom brali domácí výhru. Tímto bych rád pozval všechny fanoušky, bude se na co dívat!“ dodal Procházka na závěr.

Příznivci florbalu jsou do ochozů Rieger arény srdečně zváni! Vstupenky na místě budou stát 70 Kč, v předprodeji na Ticketportalu pak 50 Kč. Děti do 18 let platí 50 Kč, v předprodeji 35 Kč. Děti do 10 let, osoby nad 65 let, držitelé průkazů ZTP a členové SKV mají vstup zdarma. Utkání je na programu v neděli 27. listopadu od 18 hodin.

11. kolo Livesport Superligy:

27. 11., 18:00 TJ Sokol Královské Vinohrady - Sokoli Pardubice
Vinohrady | MATCH CENTER | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.