Velký obrat ve třetí třetině! Vinohrady porazily Pardubice 7:5

27. 11. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Dlouho to bylo spíše opatrné utkání, s góly se v duelu 11. kola Livesport Superligy roztrhl pytel až v závěrečné dvacetiminutovce. A Pardubice se dostaly do vedení 4:2. Jenže Vinohradští nic nevzdali a v posledních deseti minutách vsítili celkem pět branek. Je z toho tedy čtvrtý triumf v sezoně a posun na 11. příčku tabulky. Další utkání sehrají sokolové už v pátek proti Vítkovicím.

V 17. minutě otevřel skóre střetnutí Štěpán Švejda, který obral Pryxe o míček a suverénně zakončil. Pardubice srovnaly ve druhé třetině, ale o pár minut později šlo SKV podruhé v duelu do vedení. Vojtěch Klápa skvěle prošel až k pardubické brance, zpětnou nahrávkou oslovil volného Ondřeje Plíhala a ten výborně zakončil.

Vinohradští si tedy duel rozehráli dobře, jenže v prvních deseti minutách třetí třetiny přišel velký výpadek. Východočeši třemi góly v řadě zkompletovali obrat a byli na koni. Sokolové ovšem mají Tomáše Gärtnera, reprezentanta Austrálie, který vzal zodpovědnost na sebe a dvěma dalekonosnými (a trochu nenápadnými) střelami zařídili vyrovnání.

Pak Vinohradským trochu přálo štěstí. Pardubice rozehrávaly pod tlakem a špatný odraz míčku od mantinelu způsobil, že se k lehkému zakončení po skvělé zadovce Plíhala dostal Ivan Pergler. Pardubice se ještě jednou vzchopili, když se od mantinelu prosadil matador Ivo Teichman. Míček nešťastně projel pod tělem gólmana Aleše Křepelky až za brankovou čáru.

Úplný závěr ale patřil znovu domácím sokolům. Vojtěch Klápa opět ukázal svůj famózní přehled na hřišti, shodil balonek na volného Vojtěcha Mácu a ten přišpendlil míček do horního rohu branky. Důležité vítězství SKV stvrdil gólem do odkryté branky Ivan Pergler, kterému míček na zlatém podnose připravil výborně hrající Plíhal.

Vinohrady v derby Sokolů porazily Pardubice 7:5. „Vždycky věřím, že když budeme makat po celých šedesát minut, tak jsme schopní hrát s kýmkoliv. Naštěstí jsme eliminovali katastrofální vstupy do prvních třetin. S Pardubicemi jsme hráli 50 minut dobře, jen ve třetí třetině přišel desetiminutový výpaděk. Zápas jsme ale zaslouženě vyhráli. Jediný důvod, proč jsme o vítězství nerozhodli dříve, byl hostující gólman,“ ohlédl se za utkáním kouč SKV Jan Kapucián.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sokoli Pardubice 7:5 (1:0, 1:1, 5:4)

Branky a nahrávky: 17. Švejda, 33. Plíhal (Pergler), 51. T. Gärtner (O. Stuchlík), 54. T. Gärtner (Hartman), 56. Pergler (Plíhal), 59. Máca (V. Klápa), 60. Pergler (Plíhal) – 23. Teichman (Zozulák), 45. Pakosta (Nezval), 48. L. Kučera (Teichman), 49. Zozulák (Žáček), 57. Žáček (Teichman). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 80.

Sestava SKV: Křepelka - O. Stuchlík, Jiří Procházka, Otta, Hartman (C), Horák, Jan Procházka, Kellermann - Plíhal, T. Gärtner, Pergler - Švejda, Kužel, Klápa - Trojáček, Máca, Pinkas - Gregor, Blažej. Trenéři: Kapucián a Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.