Důležitá výhra, dodá nám motivaci, zhodnotil duel s Pardubicemi Jiří Procházka

29. 11. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Oproti předchozím duelům zlepšili začátek a až na výpadek ve třetí třetině předvedli kvalitní výkon. Sokolové po obratu v závěrečném dějství porazili v 11. kole Livesport Superligy Pardubice 7:5 a zapsali důležitý triumf. Na něm se podílela letní posila a nyní už stálice zadních řad SKV Jiří Procházka.

„Je super, že po dvou zápasech, ve kterých jsme neměli dobré vstupy, se nám podařilo začátek zachytit. V podstatě až na krátký výpadek na začátku třetí třetiny se nám povedlo udržet výkonnost v celém zápase,“ řekl spokojeně odchovanec SKV, který se v letním přípravném období vrátil do Rieger arény po několika letech strávených ve střešovickém Tatranu.

Menší krize se ale Vinohradským v nedělním utkání nevyhnula. Poté, co měli duel dobře rozehraný, inkasovali tři slepené branky a Pardubice rázem vedly 4:2. „Všichni jsme cítili, že to je z naší strany dobrý zápas a že jsme si vypracovali dostatek šancí na to, aby rozdíl skóre byl větší než jen jeden gól. Hned po vyrovnávacím gólu Pardubic na nás byla deka, kterou soupeř využil, a dostal se proto do vedení,“ popsal nejtěžší okamžiky sokolského derby.

Pak už ale svěřenci kouče Kapuciána přebrali otěže a zápas zvrátili na svou stranu. „Nejdůležitější bylo, že jsme nepřestávali věřit ve svou hru a v to, že můžeme utkání dorovnat, potažmo i otočit. Povedlo se nám zjednodušit hru do útoku, což vedlo k více střelám a závarům před brankou hostí. To vše podtrhl Vojta Máca krásným vítězným gólem,“ pochválil Procházka autora rozdílového zásahu.

Sokolové vybojovali čtvrté vítězství v sezoně a posunuli se v tabulce na 11. příčku právě před Východočechy. „Výhra nad Pardubicemi je ohromně důležitá a dodala nám motivaci do dalších zápasů a tréninků. Také nám to ukázalo, že když budeme hrát celých šedesát minut, jsme schopni hrát kvalitní florbal, se kterým můžeme uspět proti každému týmu,“ je si Jiří Procházka vědom.

Už v pátek čeká Vinohrady další domácí duel, tentokrát se sedminásobným mistrem z Vítkovic. Půjde tedy o náročný souboj. „Do zápasu s Vítkovicemi musíme jít s tím, že každý odevzdá maximum. Když odehrajeme celých šedesát minut na sto procent a budeme plnit to, co si řekneme, jsme soupeře schopni minimálně potrápit,“ věří Procházka. Páteční zápas se uskuteční od 20 hodin večer.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.