Shrnutí víkendu: Dva triumfy Ladies, kanonáda Benfiky a suverénní céčko!

28. 11. 2022

Klub

3 minuty čtení

Vinohrady za sebou mají výsledkově úspěšný víkend! Ženský A tým přivezl z jihu Čech dvě vysoké výhry a v tabulce se drží na čtvrté příčce 1. ligy. Dařilo se také mužské Benfice. Ta deklasovala rezervu Chomutova na jejím hřišti 14:1. A na výbornou se vedlo i céčku. Po slabším začátku sezony se Celtics zvedají, o víkendu porazili oba dva své soupeře a v tabulce regionální ligy se vyšvihli na čtvrtou pozici.

Céčko nezachytilo vstup do ročníku a prohrálo úvodní čtyři duely. Jenže pak se Martin Zima a spol. zvedli. Aktuálně vyhráli pět utkání v řadě a z posledních sedmi střetnutí jich ovládli hned šest! Naposledy Celtics nastoupil v neděli proti Black Angels B a Olympu. V prvním utkání sokolové prohrávali už 0:2, ale druhá polovina zápasu jim vyšla na výbornou. Pět gólů v řadě a skvěle takticky zvládnutý závěr znamenaly triumf 5:2. Vynikající posilou se ukázal hráč áčka Pavel Hájek.

Ve druhém nedělním zápase byli Vinohradští od začátku lepší a Olymp přejeli 6:0. „Na začátku sezony jsme dopláceli na množství individuálních a taktických chyb v obraně. To se nám podařilo zlepšit a výsledkem je vítězná šňůra. Dařilo se nám dobře bránit a výborně zachytal Kuba Záhora, který si z posledních tří zápasů připsal dvě čistá konta. To je skvělá forma!“ řekl hrající kouč Gustav Ondrejčík. Ve středu má céčko na programu dohrávku od 20:45 s nabitou rezervou Bohemky (Jakub Šárka, Tomáš Kindl, Daniel Cabejšek, Lukáš Kuncman, Radek Mandík). Duel se uskuteční v Rieger aréně.

Podobně solidní formu jako céčko má i Benfika, která vybojovala osmé vítězství za sebou. V tabulce divize A jsou svěřenci kouče Vondry na druhé příčce. Na jihu Čech zazářily Ladies, které porazily jak Týn nad Vltavou, tak Soběslav. Celkově ženské áčko nasázelo soupeřům za víkend dvacet branek. Povedená vystoupení za sebou mají i oba týmy starších žáků. Dobře si při premiérové účasti v prvním koši vedly elévky. Jim se budeme věnovat v samostatném článku.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Ženy A:
Rudý Dračice Mladých nadějí Týn - TJ SKV 3:11
Banes Florbal Soběslav - TJ SKV  1:9

Muži B:
Florbal Chomutov B U23 - TJ SKV 1:14

Ženy B:
TJ SKV - Kanonýři Kladno 7:8
TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy B 5:2

Muži C:
TJ SKV - Black Angels B U23 5:2
TJ SKV - Olymp Florbal 6:0

Junioři:
Wizards DDM SO Praha 10 - TJ SKV 9:2

Dorostenky:
TJ SKV - FbŠ Bohemians B 3:4
TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy 4:0

Starší žáci A:
TJ SKV - FAT PIPE Traverza 1:2
TJ SKV - Olymp Florbal Herkules 8:2
TJ SKV - Tatran Střešovice 4:3

Starší žáci B:
TJ SKV - FBC Rakovník 3:2
TJ SKV - Panthers Praha RED 9:1
TJ SKV - Sport Eden Beroun 2:5
TJ SKV - FBC Žraloci Příbram 6:2

Elévky:
TJ SKV - FbŠ Bohemians zelené 1:2
TJ SKV - SK Dvojka Praha 3:1
TJ SKV - Sparta Praha 5:3
TJ SKV - Florbal Chodov 2:5

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.