V pátek střet se sedminásobným mistrem

30. 11. 2022

Muži A

3 minuty čtení

První zápasy s Tatranem a Mladou Boleslaví už mají sokolové za sebou, teď vyzvou i třetího velkého favorita na mistrovský titul. V pátek večer totiž do Rieger arény dorazí Vítkovice, sedminásobný mistr České republiky. Duel Livesport Superligy je na programu od 20 hodin večer. O tři dny později se pak Vinohradští představí v rámci televizní dohrávky s Black Angels.

Vítkovicím se v letošním ročníku Livesport Superligy zatím daří velmi obstojně. Ostravané z 11 utkání uhráli devět vítězství a potvrzují, že se chtějí opět přihlásit do boje o titul. V minulé sezoně sokolům zápasy proti Vítkovicím nevyšly a byly z toho vysoké porážky 4:9 a 6:18. „Do zápasu musíme jít s tím, že každý odevzdá maximum. Když odehrajeme celých šedesát minut na sto procent a budeme plnit to, co si řekneme, jsme soupeře schopni minimálně potrápit,“ hlásí před utkáním obránce SKV Jiří Procházka.

Ostravský tým znovu táhne Adam Delong. V 11 zápasech český reprezentant a stříbrný medailista z nedávného světového šampionátu zapsal 23 bodů. Stejný počet má na svém kontě špílmachr Marek Matejčík, o bod méně pak nasbíral Martin Gattnar. Na 21 bodech je mladíček a velký talent vítkovického florbalu Adam Zubek. Na všechny tyto hráče si bude muset dát vinohradská defenziva pozor. Sokolové jsou aktuálně dobře naladění po vítězství v posledním domácím utkání s Pardubicemi, které je posunulo na 11. příčku tabulky.

Příznivci florbalu jsou v pátek do ochozů Rieger arény srdečně zváni! Vstupenky na místě budou stát 70 Kč, v předprodeji na Ticketportalu pak 50 Kč. Děti do 18 let platí 50 Kč, v předprodeji 35 Kč. Děti do 10 let, osoby nad 65 let, držitelé průkazů ZTP a členové SKV mají vstup zdarma. Úvodní buly utkání s Vítkovicemi je naplánováno na 20 hodin.

V pondělí bude následovat další superligový střet. Před kamerami ČT sport se Vinohradští představí v UNYP areně proti domácím Black Angels. V pražském derby na sebe narazí dva velcí rivalové, kteří se znají už ze společného působení v 1. lize. Soupeř je na tom v tabulce aktuálně o něco lépe. V létě se však andělé museli vyrovnávat s velkou ztrátou. Do Tatranu totiž přestoupil šikovný forvard Tomáš Hanák. I tak mají Black Angels ve svém středu několik šikovných hráčů jako například Jakuba Renčína nebo bratry Bočkovy. V pondělí se bude hrát od 16:45.

12. kolo Livesport Superligy:

2. 12., 20:00 TJ Sokol Královské Vinohrady - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Vinohrady | MATCH CENTER | BULLETIN

13. kolo Livespoert Superligy:

5. 12., 16:45 Black Angels - TJ Sokol Královské Vinohrady
UNYP arena | MATCH CENTER | ČT SPORT

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.