Špatná třetí třetina zapříčinila porážku v České Lípě

11. 12. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové vedli na hřišti České Lípy v rámci utkání 14. kola Livesport Superligy 3:1 a ještě ve třetí části drželi jednogólový náskok. Jenže pak přišel nepovedený závěr, Českolipští dokázali skóre otočit a nakonec důležitý souboj zvládli vítězně 5:4. Do konce kalendářního roku sehrají Vinohradští ještě tři utkání.

Po 14 vteřinách to v České Lípě vypadalo na další špatný začátek zápasu. Sokolové už jich pár v letošní sezoně předvedli. Akci soupeře totiž zastavili nedovolně a Radek Krajcigr se z nařízeného trestného střílení nemýlil. 1:0. Vinohradští se pak ale zvedli. Ještě do přestávky srovnal Ondřej Plíhal, který si počíhal na nahození Ondřeje Stuchlíka a bekhendem zametl míček ze vzduchu do branky.

V prostředním dějství se v přesilovce krásně do horního růžku branky trefil Vojtěch Klápa. A dobrou pasáž SKV korunoval Erich Kellermann, jenž se dvakrát dostal k zakončení a jeho druhý pokus už byl úspěšný. Pak zase ovšem přišly špatné momenty. Po individuální chybě Českolipští pelášili do protiútoku a dvě minuty před koncem druhé části srovnali snížili.

Následovala přesilovka domácích, kterou ještě sokolové ubránili. Ve 43. minutě už trest přišel. Hosté si počínali v obranném pásmu až moc ledabyle a po pohotové bekhendové přihrávce Daniela Štěrby se podruhé v zápase prosadil Krajcigr. Sokolové se ještě jednou propracovali do vedení. Pavel Hájek přenechal míček Jiřímu Procházkovi, ten ještě viděl lépe postaveného Matěje Horák, který skóroval.

Vinohradským však závěrečná desetiminutovka vůbec nevyšla. Jakub Jirsa přihrávkou přes šířku hřiště našel volného Jana Pešku, jenž neměl problém poslat míček za brankovou čáru. O pět minut později přišlo definitivní rozuzlení. Tentokráte byl Peška asistentem, když krásnou přihrávkou našel Krajcigra. Českolipský kanonýr zkompletoval hattrick a přiřkl tři body domácím.

„Byl to vyrovnaný zápas. Nehráli jsme vyloženě špatně, ale rozhodly nedůraz v obraně a individuální chyby. Nebyli jsme dostatečně důrazní v kritických momentech. Soupeřovi jsme nechali příliš mnoho prostoru. Z pohledu tabulky to byl důležitý zápas, takže nás prohra samozřejmě hodně mrzí,“ vyjádřil se po utkání v České Lípě trenér SKV Miroslav Purkrábek. V pátek Vinohradští zavítají do Otrokovic a v neděli se pak doma střetnou s ostravským FBC.

FBC Česká Lípa – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:4 (1:1, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 1. Krajcigr (TS), 39. Vavruška (Krajcigr), 43. Krajcigr (Štěrba), 51. Peška (Jirsa), 57. Krajcigr (Peška) – 9. Plíhal (O. Stuchlík), 25. V. Klápa (Hartman), 27. Kellermann (V. Klápa), 50. M. Horák (Ja. Procházka). Rozhodčí: Gavlas, Petřík. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 204.

Sestava SKV: Křepelka - Kellermann, Hartman (C), O. Stuchlík, Jiří Procházka, Trojáček, Jan Procházka, Otta - Švejda, Kužel, Klápa - Pergler, Plíhal, Blažej - Horák, Hájek, Pinkas - Gregor. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.