Vánoční neděle na Vinohradech plná florbalu!

16. 12. 2022

Klub

3 minuty čtení

SKV zažije v neděli florbalové vánoční hody! V Rieger aréně se totiž postupně vystřídají junioři, ženy a nakonec i muži v rámci Livesport Superligy, kteří přivítají ostravské FBC. Kromě samotných zápasů bude připraven i bohatý doprovodný program. Tak si přijďte před Vánoci užít pěknou atmosféru do hlediště vinohradské sokolovny.

Vinohradská aréna bude poslední adventní neděli zaslíbená florbalu. Florbalový program odstartují už ve 12 hodin junioři, kteří se zde střetnou v dalším utkání 1. ligy s Torpedem Havířov. A pro mladé sokoly to bude opravdová výzva. Své síly poměří s akutálně vedoucím týmem své skupiny. Svěřenci trenérů Marka Paštiky a Viléma Svobody se přitom nacházejí na šesté příčce a bodový zisk je může posunout vpřed.

Od 15 hodin na juniory navážou Ladies. Výběr koučů Skály a Kovače bude hrát derby proti pražské Spartě. Pro oba trenéry bude toto utkání speciální, do SKV totiž zamířili v létě právě ze Sparty. První vzájemné utkání v letošním ročníku 1. ligy žen ovládly Ladies, a to vysoko 9:2. Podaří se jim podobný výsledek zopakovat? Do duelu půjdou ze čtvrté příčky z pozice favorita.

Vrcholem dne bude superligový zápas mezi SKV a FBC Ostrava. Sokolové budou chtít Ostravanům vrátit porážku z konce září, kdy FBC doma zvítězilo 5:2. Vinohradští za sebou navíc mají dvě těsné porážky. Nejprve padli s Black Angels 7:8 po prodloužení a následně prohráli v České Lípě 4:5. V obou dvou utkáních to žlutočerní měli rozehrané dobře, ale náskok ani v jednom případě neudrželi.

Ostrava je na desáté příčce Livesport Superligy, tedy o jednu příčku výš než SKV. Tahounem týmu je s 29 body Marek Bräuer, bývalý hráč Vítkovic. S 21 trefami je zároveň nejlepším střelcem. Největší počet gólových nahrávek nasbíral Lukáš Pešat (14). V brankovišti je jedničkou zkušený Jan Binder, který si zachytal i v zahraničí.

Pro návštěvníky nedělního florbalového programu bude připravena speciálně vyzdobená hala. Budete si moci dát i svařák, případně sladkosti. Ladies si pro diváky svého zápasu připravily navíc i tombolu. Při superligovém zápase mužů zase nebude chybět přestáková soutěž. Vstupné je na celý den dobrovolné. Dorazte podpořit naše týmy a užijte si předvánoční náladu! SKV = Společně K Vítězství.

17. kolo 1. ligy juniorů:

18. 12., 12:00 TJ SKV - Torpedo Havířov
Vinohrady | MATCH CENTER

17. kolo 1. ligy žen:

18. 12., 15:00, TJ SKV - ACEMA Sparta Praha
Vinohrady | MATCH CENTER | BULLETIN

15. kolo Livesport Superligy:

18. 12., 18:00 TJ SKV - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Vinohrady | MATCH CENTER | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.