Neustále se zlepšujeme. Nesmíme polevit, ví Angelika Bližňáková

23. 12. 2022

Ženy A

3 minuty čtení

Do SKV dorazila Angelika Bližňáková už na začátku roku 2020. Konec tehdejší sezony i tu následující však zhatil koronavirus. Až od minulého ročníku tak mohla rychlá útočnice naplno prokázat svůj talent. V aktuální sezoně 1. ligy je po Elišce Reischlové druhou nejproduktivnější hráčkou a pravidelně střílí důležité branky.

Ladies se i díky příspěvku 25leté hráčky daří. „Myslím, že příchod nových trenérů dodal týmu nový drive. Jednoznačně se to ukázalo na našich výsledcích už na začátku výhrou na Czech Open. Stejně tak je potřeba vyzdvihnout historickou účast ve čtvrtfinále poháru. To jsou důležité momenty, které nás motivují, posouvají dopředu a díky kterým jsme pořád silnější,“ vyjmenovala Bližňáková úspěchy, které ženský tým Vinohrad v nedávné době zažil.

„Kromě trenérů nás před touto sezonou posílily i nové hráčky, které okamžitě zapadly do kolektivu. Stala se z nás SKVělá parta. Čerpáme spolu nové zkušenosti, pracujeme na našich nedostatcích a stále se zlepšujeme. Výsledkem je zatím umístění v elitní čtveřici 1. ligy,“ popsala přínos nových posil. Na druhé Prague Tigers přitom Ladies ztrácejí pouze tři body.

Aktuálně mají svěřenkyně koučů Františka Kovače a Jana Skály sérii šesti výher v řadě. „Určitě to dodalo celému týmu lepší energii a naladilo nás to na dobrou vlnu. Myslím, že nám to může pomoct do nejbližších zápasů. Věřím, že budeme nadále pokračovat ve vítězné šňůře a válcovat naše soupeře. SKV Válec!“ burcuje sebe i své spoluhráčky rychlá útočnice. Naposledy SKV 14 góly vyprovodilo v pražském derby Spartu.

Bližňáková opět prokázala skvělou formu a k demolici soupeře přispěla čtyřmi góly. „V této sezoně jsem od trenérů dostala více prostoru, což se určitě podepsalo na mojí produktivitě. Cítím od nich velkou podporu. To mě motivuje, abych se nedále zlepšovala. Také mi moc pomáhají holky z lajny, bez kterých by to nebylo ono. Vzhledem k mojí pracovní vytíženosti je to trochu náročnější, ať už s tréninky nebo zápasy, o čemž svědčí pouze devět odehraných utkání. Navzdory tomu se snažím na sobě neustále pracovat, abych mohla být pro tým co největším přínosem. Doufám, že i nadále budu,“ věří.

Ženské áčko Vinohrad má pro nadcházející měsíce jasné cíle. V základní části obsadit co nejvyšší příčku a vytvořit si tak dobrou pozici pro play off. „Ve zbytku sezony bude určitě důležité pokračovat v tom, v čem jsme začali a zachovat vzestupnou tendenci. Rovněž musíme pracovat na produktivitě a proměňování šancí, což nás občas trápí. Nepolevit, postupně jít dopředu a umístnit se na co nejlepším místě tabulky,“ dodala slovenská florbalistka na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.