Sokolové přivezli z Karlových Varů tři body po výhře 8:4!

23. 1. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Zpátky v boji o play off! Vinohrady porazily v televizní dohrávce 20. kola Livesport Superligy poslední Karlovy Vary na jejich půdě 8:4 a vrátili se do boje o účast ve vyřazovací fázi. Na desáté Českou Lípu nyní ztrácejí tři body. Dvěma góly a jednou asistencí se o výhru přičinil skvěle hrající Daniel Gärtner. Dva přesné zásahy vystřihl Jan Procházka a asistenci zapsal brankář Roberts Blumbergs.

V sedmé minutě SKV využilo přesilovku. Ondřej Stuchlík narýsoval přihrávku na volného Ivana Perglera a ten byl na zadní tyči připraven. Vary pak srovnaly po rychlém brejku, přesto to byli nakonec hráči SKV, kteří šli po první siréně do šatny spokojenější. Vojtěch Klápa zpoza branky krásně našel před brankou odskočeného Jana Procházku, jenž se zblízka nemýlil.

Ve druhé části padla jen jedna branka, o to víc byla ale krásná. Štěpán Švejda natáhl po standardní situaci k nechytatelné teče, Vojtěch Máca před brankou odvedl dobrou práci a SKV vedlo 3:1! Na začátku třetí části Západočeši snížili a naposledy v duelu se dostali na dostřel. Na středu hřiště se rychle otočil Michal Strachota a dal na 2:3.

Pak už hosté dominovali a přidávali góly v rychlém sledu. Jan Procházka vypíchl protihráči míček, přesprintoval na útočnou polovinu a skvěle zacílil. O chvíli později Roberts Blumbergs parádním výhozem našel Daniel Gärtnera a ten po bekhendové kličce zvýšil. Pak domácí obranu dvakrát rozebrali bratři Gärtnerové sami. Nejprve Daniel našel volného Tomáše a pak si oba své role vyměnili.

Karlovarší v závěru ještě dvěma góly korigovali skóre, ale na výsledku už to nic nezměnilo. V 57. minutě navíc Lukáš Gregor trefil odkrytou branku a SKV vyhrálo na západě Čech 8:4. Zapsalo tak důležité tři body do tabulky. „Úroveň naší hry nebyla dobrá, ale proměňovali jsme vyložený šance. Naopak soupeř pár svých příležitostí nevyužil. Celkově jsme byli o trochu lepší, což rozhodlo,“ zhodnotil televizní duel kouč SKV Jan Kapucián.

FB Hurrican Karlovy Vary – TJ Sokol Královské Vinohrady 4:8 (1:2, 0:1, 3:5)

Branky a nahrávky: 15. Zahraj (Hurt), 43. Strachota (Korbel), 53. M. Klápa (Strachota), 59. Tomčo (Hurt) – 7. Pergler (O. Stuchlík), 19. Ja. Procházka (V. Klápa), 30. Švejda (Kellermann), 45. Ja. Procházka, 46. D. Gärtner (Blumbergs), 49. T. Gärtner (D. Gärtner), 52. D. Gärtner (T. Gärtner), 57. Gregor (Plíhal). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 520.

Sestava SKV: Blumbergs - Hartman (C), Kellermann, Trojáček, Jan Procházka, O. Stuchlík, Jiří Procházka, Čuda - Švejda, Máca, Klápa - Horák, D. Gärtner, Hájek - Pergler, T. Gärtner, Plíhal - Pinkas, Gregor. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.