Ladies se vyhouply na 2. místo. Musíme to potvrdit, hlásí Jirková

25. 1. 2023

Ženy A

3 minuty čtení

Žensko áčko výsledkově zvládlo poslední dva zápasy 1. ligy žen a díky zisku šesti bodů se posunulo na druhou příčku tabulky za vedoucí Black Angels. Dvěma góly k důležité výhře nad Litvínovem přispěla Natálie Jirková. Utkání nakonec přineslo dramatický závěr, který domácí florbalistky ustály. Nejen o něm dvougólová hráčka promluvila.

Ladies se po více jak měsíce představily na domácí půdě. V sobotu si poradily s Chomutovem 8:4 a v neděli porazily Litvínov těsně 6:5. „Zisk šesti bodů a druhé místo v tabulce je určitě důvod ke spokojenosti. Byť to z naší strany byla, dá se říct, formalita. Ten, kdo naše zápasy sledoval ať už v hale nebo u onlinu ví, že dokážeme hrát i přesvědčivěji,“ ohlédla se za víkendovými duely Natálie Jirková, útočnice SKV.

Zatímco s Chomutovem vinohradské florbalistky dokráčely k přesvědčivé výhře, s druhým soupeřme ze severu republiky to byly o dost větší nervy. Litvínov sice prohrával 2:5, ale pak dokázal srovnat a ještě dvě minuty před koncem platil vyrovnvaný stav 5:5. Ten v čase 58:58 odmítla Ivana Hrušková.

„Po minulém zápase s Litvínovem, který skončil výsledkem 12:1 pro nás, jsme si myslely, že to bude snažší. A jak už to u nás občas bývá, myslely jsme si, že se to vyhraje samo. K tomu všemu se přidalo pár slepených gólů po našich chybách a drama bylo na světě. Jsem ráda, že jsme se v posledních minutách dokázaly pořádně kousnout a Litvínovu nedat téměř ani čuchnout k míčku,“ pochválila Jirková tým.

Právě proti bivojkám vsítila dvě branky a aktuálně už má na svém kontě dohromady 19 bodů (15+4). „V poslední době se cítím v herní pohodě, byť to bodově tak nevypadá. Opět jsem se našla hlavně ve tvrdých, ale čistých soubojích. Zejména pak v rozích soupeře,“ popsala, v čem se aktuálně cítí na hřišti silná.

Do konce základní části už zbývá jenom pár zápasů. „Hlavním cílem je zejména potvrdit, že na druhém místě nejsme omylem. S tím se pojí dominovat v nadcházejících pěti utkáních základní části,“ dodala na závěr. Další střetnutí sehrají Ladies v sobotu 4. února na půdě Slavie Plzeň.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY 1. LIGY ŽEN:

TJ SKV - Florbal Chomutov 8:4
TJ SKV - SK Bivojky Litvínov 6:5

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.