V pátek večer domácí derby se Spartou!

25. 1. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Superligový program nezastavuje, naopak nabírá obrátky. Čtyři dny po venkovním duelu na hřišti Karlových Varů se sokolové představí znovu, tentokrát na domácím hřišti. V pátek od 20 hodin na něm přivítají v derby Spartu. A proti pátému týmu superligové tabulky se budou snažit vybojovat body potřebné k účasti v play off.

Vinohradští v posledních třech zápasech hodně zabrali a vybojovali dohromady sedm bodů. Nejprve dokázali zaskočit rozjeté Bohemians, pak po základní hrací době remizovali s Chodovem a naposledy v pondělí porazili poslední Karlovy Vary na jejich hřišti 8:4. Zejména ve třetí části se sokolové prezentovali solidní útočnou hrou a vytvořili si řadu rychlých protiútoků. Taková ofenzivní forma se bude hodit i v pátek, kdy se svěřenci trenérů Kapuciána a Purkrábka postaví pražské Spartě, tedy mětskému rivalovi.

Sparťané jdou do utkání jako jasný favorit. Aktuálně jsou na páté příčce Livesport Superligy a bodově se dotahují na čtvrté Bohemians i třetí Mladou Boleslav. Z posledních pěti vzájemných zápasů s SKV pokaždé vyhráli, poslední výhra Vinohrad se datuje na 8. prosince 2019, kdy sokolové vyhráli 5:4 po prodloužení. Sparta sází na mix zkušených hráčů a mládí. Před sezonou uskutečnila velký přestup, když do jejího kádru dorazil matador a rekordman nejvyšší soutěže Jiří Curney.

Prakticky ihned se zařadil mezi stěžejní hráče a pokračuje ve sběru kanadských bodů. Společně s Mikulášem Krbcem, reprezentantem a držitelem stříbrné medaile z posledního MS, mají oba na svém kontě 37 bodů. Pozor si ale musí dát vinohradská obrana i na další šikovné hráčky Sparty, například na tvůrce hry Marka Zouzala, dobrého slovinského střelce Roberta Košira či na mladíky Josefa Juhu a Matěje Čermáka. Vinohradskou minulost mají univerzál Michal Kareš a zkušený reprezentační brankář Martin Beneš.

Z posledních pěti zápasů Sparta třikrát vyhrála a dvakrát prohrála. Má čtvrtou nejlepší obranu v elitní soutěži, naopak co se útoku týče, je až na desáté příčce. Příznivci florbalu jsou v pátek do ochozů Rieger arény srdečně zváni, půjde o důležité body! Vstupenky na místě budou stát 70 Kč, v předprodeji na Ticketportalu pak 50 Kč. Děti do 18 let platí 50 Kč, v předprodeji 35 Kč. Děti do 10 let, osoby nad 65 let, držitelé průkazů ZTP a členové SKV mají vstup zdarma. Úvodní buly utkání se Spartou je naplánováno na 20 hodin.

21. kolo Livesport Superligy:

27. 1., 20:00 TJ SKV - ACEMA Sparta Praha
Vinohrady | MATCH CENTER | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.