Na prohru se Spartou zareagovali sokolové důležitým vítězstvím v Liberci!

30. 1. 2023

Muži A

4 minuty čtení

Odpověď na nevydařený páteční zápas se Spartou se Vinohradům vydařila! Svěřenci koučů Kapuciána a Purkrábka triumfovali na hřišti Liberce 9:6 a posunuli se na desátou příčku Livesport Superligy. Hattrickem a asistencí se o důležité vítězství přičinil Vojtěch Klápa, tři body pak nasbíral Štěpán Švejda. Superligu teď čeká reprezentační přestávka.

Páteční zápas 21. kola nejvyšší soutěže se sokolům nevydařil, od začátku diktovala tempo Sparta a postupně si budovala nedostižný náskok. Čtyřmi góly se blýskl matador Jiří Curney, čtyři gólové nahrávky v utkání nasbíral slovinský florbalista Robert Košir. Sokolové se trápili v ofenzivě a jediný gól utkání dali až půl minuty před koncem, kdy čisté konto hostujícímu brankáři Viktoru Hejnovi překazil z trestného střílení Vojtěch Klápa.

„Dneska jsme od Sparty dostali. Doufám, že už takhle špatně hrát nikdy nebudeme,“ vyjádřil po zápase nespokojenost koču SKV Jan Kapucián. „Jdeme zápas od zápasu a chceme, aby kluci makali po celých šedesát minut. Proti Spartě se nám to nepodařilo a výsledek je oprávněný,“ dodal Kapucián.

TJ Sokol Královské Vinohrady –  Sparta Praha 1:9 (0:3, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 60. V. Klápa (TS) – 3. Zouzal (Košir), 19. Curney (Košir), 20. Curney (Juha), 26. Curney (Krbec), 30. Křenek (Košir), 44. Zouzal (Kareš), 44. Curney (Krbec), 46. Bartoš (Košir), 48. J. Mühlfait (Fišer). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2:0. Využití: 2:0. Diváci: 180.

Sestava SKV: Křepelka - Kellermann, Hartman (C), Trojáček, Jan Procházka, O. Stuchlík, Jiří Procházka, Čuda - Švejda, Máca, Klápa - Horák, T. Gärtner, D. Gärtner - Pergler, Hájek, Plíhal - Pinkas, Gregor. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.


V neděli do toho Vinohradští šlápli a na severu Čech dokázali vybojovat tři body. Utkání na svou stranu zlomili až ve třetí části. V těch prvních dvou prohrávali s domácím Libercem 1:3 a 2:4. Manko dokázali na konci prostředního dějství smazat a závěrečnou periodu pak ovládli 5:2! Postupně se trefili kapitán Petr Hartman, Ivan Pergler, dvakrát Vojtěch Klápa (který tak zkompletoval hattrick) a do prázdné branky Tomáš Gärtner.

„Věděli jsme, že musíme odvést pořádný výkon a prezentovat se naší hrou. V první třetině se nám nedařilo tak úplně plnit pokyny. Liberec je silný v křízných přihrávkách, což jsme si nedokázali pohlídat. Soupeř si proto vytvořil hodně šancí. K našemu štěstí jich využili jen pár,“ načal hodnocení vítězného střetnutí trenér Miroslav Purkrábek.

„Po první třetině jsme se dokázali zvednout, čímž se celá hra změnila,“ přidal ještě kouč SKV. O nadcházejícím víkendu má Livesport Superligy naplánovanou pauzu. 10. února pak sokoly čeká duel na půdě Pardubic a o dva dny později na hřišti Vítkovic.

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:9 (3:2, 1:2, 2:5)

Branky a nahrávky: 14. Stránský (Wiener), 17. Stránský (Wiener), 18. Balatka (Faksa), 24. Ferdan (Dlesk), 52. Wiener, 58. Smutný (Ferdan) – 10. Plíhal (Kužel), 19. Máca (Švejda), 29. Švejda (Kellermann), 39. V. Klápa (Kellermann), 42. Hartman (V. Klápa), 46. Pergler (Plíhal), 51. V. Klápa (Hartman), 55. V. Klápa (Švejda), 60. T. Gärtner (D. Gärtner). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Diváci: 135.

Sestava SKV: Blumbergs - Kellermann, Hartman (C), Trojáček, Jan Procházka, Čuda, Jiří Procházka - Švejda, Máca, Klápa - Horák, T. Gärtner, D. Gärtner - Pergler, Kužel, Plíhal - Gregor, Hájek. Trenéří: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.