Klápa po výhře v Liberci: Pokračovali jsme v naší hře, což přineslo ovoce

31. 1. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Výsledkový horor se Spartou a následný cenný triumf v Liberci. Sokolové zažili víkend, během kterého se nálada změnila z nuly na sto. Na domácí vysokou porážku 9:1 totiž zareagovali nejlepším možným způsobem a po obratu na severu Čech se posunuli na kýženou desátou příčku. Jak ale přiznává tahoun Vojtěch Klápa, udržet ji ještě bude hodně náročné.

Vinohradským se domácí derby se Spartou nevydařilo. Soupeř si z Rieger arény odvezl výhru 9:1. „Sparta k zápasu přistoupila zodpovědně směrem do obrany. Přesto, že jsme nehráli zase tak špatně, nepodařilo se nám soupeře ničím překvapit. Na útočné polovině jsme neudělali nic, co by Spartě dělalo problém. Řekl bych, že jsme soupeři zápas hodně ulehčili,“ vyjmenoval příčiny neúspěchu Vojtěch Klápa, který byl autorem jediné trefy SKV. V poslední minutě se prosadil z nařízeného trestného střílení.

V Liberci však od týmu přišla odpověď. „Podařilo se nám soupeře rozhodit dobrou obranou a hrou v pohybu s míčkem. Zároveň jsme byli produktivní v rozhodujících momentech hry a poměrně s chladnou hlavou se nám dařilo držet vedení ve třetí třetině. O proti Spartě jsme zahráli několik situací odvážněji, a to vedlo ke gólům,“ vyzdvihl změny, které zapříčinily úspěšný výsledek v souboji s celkem, který se rovněž nachází na hraně účasti play off.

Ani na severu to ale sokolové neměli úplně jednoduché. V průběhu druhé části dokonce prohrávali 2:4 a museli dohánět manko. „Rozhodující byl náš klid na florbalkách v momentech, kdy se zápas rozhodoval. Od stavu 2:4 se utkání mohlo vyvíjet jakkoliv. My jsme pořád pokračovali v naší hře až do konce, což neslo ovoce,“ popsal, že Vinohradští vytrvali u své hry a za svou trpělivost byli nakonec odměněni třemi body. Sám Klápa k výhře přispěl hattrickem a jednou asistencí.

Výhra SKV posunula na desátou příčku právě o bod za Liberec. Jedenáctá Česká Lípa má stejně bodů, ale horší skóre. „V tabulce se to zajímavě zamotalo a může to dopadnout jakkoliv. Z toho vyplývá, že musíme chtít vyhrát každý zápas, jinak to nepůjde. Ohlížet se kolem a spoléhat na výsledky ostatních se nevyplácí. Česká Lípa i Liberec jsou schopní porazit téměř kohokoliv. Nám se povedlo bodovat s Bohemkou i Chodovem a o něco podobného se musíme pokusit i proti top soupeřům, jako jsou Tatran nebo Vítkovice,“ dodal Klápa na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.