Turnaj mladších žáků v Letňanech pohledem zaujatého diváka

26. 2. 2023

Mladší žáci B

5 minut čtení

Sobotní ráno, byla by šance si přispat. Ale nestane se, „černí“ mlži mají turnaj v Letňanech, sraz neúprosně na 8:00 a první zápas začíná o hodinu později. Na koho že kluci narazí? Začátek obstarají Falcons z nedalekého Brandýsa a potom je měla prověřit Kutná Hora. Ta na poslední chvíli odřekla a Fbc Draci z Říčan přišli s nabídkou, že přivezou ještě jeden tým na „přáteláky“. 

Proč ne, jen to komplikovalo komunikaci od Val (hlavní koučka), která musela dvakrát upřesňovat, jak to bude. Hala nás vítá chladně a potměšile… Mlži už jsou v šatně. Postupně přichází na plac naše hvězdy… Mají čas, střílí na brankáře atd. Za chvíli tomu kouči Val a Štěpán dávají řád. Přihrávky, otočky, střelba na bránu, střelba s bráněním atd.

Při rozehrávání nechtěně dostal Max míčkem do oka, a tak pro něj bohužel dnešní turnaj končí, ale nemá to být nic vážného. A kdo že to dnes nastoupí Společně K Vítězství za tohle skvělé mužstvo: v brance Murgi, obrana: Tuhy, Study, Bert a ofenzivu obstará: Bury, Maty, Áva, Adam, Roman a kápo Štorky. Jeho červená kapitánská páska kontrastuje s barvami dresu jako následné výkony týmu.

Začíná se, SKV ve žlutém vyráží na zteč s Falcony. Chvíli trvá, než si kluci zvyknou na rytmus v zápase, ale postupně získávají na vrch. Hlavním tahounem v zápase je Štorky, jehož domácí trénink s novou florbalkou nese své ovoce a nejen díky jeho hatricku je výhra 3:0 doma! Moc pěkné góly a výborný týmový výkon.

Následný „přátelák“ s druhým týmem z Říčan je takový mdlý, hráči (tentokráte v černém) se nemůžou dostat do hry. Sice dají po chytré souhře gól do odkryté branky, ale není to ono. Obránci to tahají po stranách, ovšem chybí souhra při přechodu střední části hřiště k brance soupeře. Kluci se často při vedení míčku soustředí pohledem na jeho dírky než na přihrávku spoluhráči. Nedůslednost vyústí ve zbytečný vyrovnávající gól po závaru před bránou. Hráči vnímají roztrpčení, Štěpán tomu na lavičce nevěří (stejně jako my na tribuně), hlavu schová do dlaní a otočí se tváří ke zdi, aby to neviděl. OK… Stalo se, zápas končí remízou 1:1, je potřeba jít dál, tým čeká finále.

V něm narazí na říčanské áčko, jenž ve druhé skupině porazilo velmi dobré Black Angels a i Benešov, vždy těsně o gól, ale v super tempu. Jestli bude chtít tým vyhrát, musí zařadit vyšší rychlostní stupeň. „Rodičovský kotel“ skanduje a halou se nese: „a Vino … a Vino a Vi – no – hrady!!!“ Tenhle zápas je ale jiný, kluci makaj hned od začátku, jde o hodně. Přihrávky mají a krásným gólem to otevře Štorky, který si oběhne bránu a zalepí to přesně k tyči, brankář se nestačí přesunout. Potom se zjevuje další hrdina, Áva (vědom si bonusu za gól v podobě sushi) zabojuje a naběhne si ze strany na střed brankoviště a dává gól, ač bráněn protihráčem. Krása. Jo! Není ale konec, 30 vteřin před závěrem první půle dostávají mlži ze standardní situace gól. Soupeři si je slušně povodili krásnou souhrou a sluší se jen zatleskat. Tentokráte tomu nevěří Val a kluci dostávaj na střídačce zaslouženou „čočku“. Poločas tedy 2:1 pro SKV.

Slibný výkon z první půle dává příslib pro tu druhou. Je potřeba vyzdvihnout všechny, v bráně chytá skvěle Murgi, obrana pracuje dobře a přechod do útoku je lepší, plynulejší. Druhý poločas kopíruje první, hraje se ve vysokém tempu nahoru dolů. Draci do toho buší, ale nevytváří si extra šance a pokud ano, náš brankář je jistota. Klid do SKV řad přináší svým druhým gólem Áva, ale jak se blíží konec, Říčany tlakujou a 15 sekund před koncem půle snižují na rozdíl gólu.

Zbytek si kluci pohlídali a dostavuje se radost plus pocit sladkého týmového SKVítězství. Závěrem poděkujme všem hráčům za výkon a obětavost, trenérům za trpělivost a koučování a přihlížejícím rodičům za podporu a povzbuzování.

Jo a tohle nikdy neomrzí … „a Vino … a Vino … a Vi – no – hrady!!!“

Stanislav Kovář

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.