Čtvrtfinále play off: Sympatický výkon v prvním utkání, nepovedený druhý zápas

12. 3. 2023

Muži A

5 minut čtení

Po úvodním víkendu prohrávají sokolové ve čtvrtfinálle play off s Tatranem Střešovice 0:2 na zápasy. Zatímco v úvodním duelu se svěřencům kouče Kapuciána dařilo skvěle držet s velkým favoritem krok, v neděli už to tak dobře nešlo a Střešovičtí si došli k jasné výhře. Nyní se čtvrtfinálová série přesune do Rieger arény.

Už v předkole sokolové zbořili papírové předpoklady a proti suverénovi základní části se jim zprvu rovněž dařilo. Ondřej Stuchlík v desáté minutě zrychlil hru pasem na Ondřeje Plíhala, ten předložil míček volnému Danielu Gärtnerovi, pro kterého nebyl problém otevřít skóre 1. čtvrtfinále. Tatran srovnal o dvě minuty později poté, co se dopředu vydal nejproduktivnější bek ligy Ondřej Němeček. Sokol šel ještě jednou do vedení. Osm vteřin před sirénou Plíhal vymíchal domácího brankáře Kříže a dal na 2:1.

Velká škoda, že se Vinohradským do přestávky nepodařilo těsný náskok udržet. Ihned po buly totiž sehráli domácí bleskovou akci, na jejímž konci byl Marek Beneš. Až do poslední minuty druhého dějství platilo vyrovnané skóre 2:2 a sokolové srdnatě vzdorovali vítězi základní části. Až pak Tatran uzmul zápas na svou stranu. Z výběhu se prosadil střelou do šibenice Marek Beneš. Střešovičtí v závěrečné dvacetiminutovce stvrdili výhru.

Nejprve po protiútoku skóroval Filip Eliáš, z předbrankového prostoru po skvělé práci Marka Beneše vsítil pátý gól domácích Tomáš Hanák a skvěle hrající Beneš pak trefou do odkryté branky zkompletoval hattrick. „K tomu, abychom Tatran ještě více potrápili, chybělo proměňování šancí, které jsme si vypracovali ve druhé třetině. Pak nastal zlom, Tatran je velmi zkušené mužstvo. Rozhodla jeho první lajna, která dala všech šest gólů,“ mrzelo trenéra Kapuciána, že sokolové více nezdramatizovali závěr utkání.

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:2 (2:2, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 12. Němeček (Havlas), 20. Mare. Beneš (Havlas), 40. Mare. Beneš (T. Hanák), 45. Eliáš (Havlas), 57. T. Hanák (Mare. Beneš), 60. Mare. Beneš – 10. D. Gärtner (Plíhal), 20. Plíhal (D. Gärtner). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 175.

Sestava SKV: Blumbergs - Čuda, Hartman (C), O. Stuchlík, Jiří Procházka, Trojáček, Jan Procházka, Kellermann - Horák, Máca, Gregor - Pergler, D. Gärtner, Plíhal - Švejda, Pinkas, Hájek - Klápa. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.


V neděli se Vinohradským dařilo držet krok s favoritem pouze v první části. Ta skončila výsledkem 1:0 po domácí, když si ve druhé minutě skvěle před brankou SKV počínal Ondřej Němeček. Střešovičtí o osudu duelu rozhodli ve druhé dvacetiminutovce, kdy do vinohradské sítě nasázeli pět gólů a dostali se do bezpečného vedení. Utkání kontrolovali a hráči Vinohrad dokázali skóre pouze zkorigovat dvěma čestnými zásahy.

Ten první zařídil v polovině zápasu v přesilovce po sebevědomé průniku před branku Ivan Pergler a o druhou korekci se ve třetí části postaral šikovnou tečí Lukáš Gregor, jenž do sítě usměrnil pokus Štěpána Švejdy. Sokolové prohráli druhé čtvrtfinále 2:10. „Dolehla na nás únava, která způsobila určitou nekoncentraci, proto je výsledek takový, jaký je. Teď zregenerujeme a přípravíme se na domácí zápasy. Uděláme vše pro to, abychom sérii prodloužili,“ řekl po nedělním střetnutí trenér Kapucián.

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 10:2 (1:0, 5:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 2. Němeček (Mare. Beneš), 21. Havlas (Němeček), 23. Kreysa (Kún), 26. Šimek (Němeček), 38. Kún (Jurco), 40. Šimek (Sládeček), 42. Šindelář (Mare. Beneš), 46. Kún (Tlapák), 47. Havlas (T. Hanák), 54. Kolísko (Šimek) – 32. Pergler (O. Stuchlík), 51. Gregor (Švejda). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 480.

Sestava SKV: Křepelka - Čuda, Hartman (C), O. Stuchlík, Jiří Procházka, Trojáček, Jan Procházka, Kellermann - Horák, Máca, Klápa - Pergler, D. Gärtner, Plíhal - Švejda, Pinkas, Hájek - Gregor. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.