Domácí výhra, venkovní otočka a postup do čtvrtfinále!

13. 3. 2023

Ženy A

2 minuty čtení

Ladies jdou dál! V osmifinále play off svěřenkyně koučů Františka Kovače a Jana Skály dokázaly ve dvou utkáních vyřadit Kutnou Horu a ve čtvrtfinále si zahrají derby s Prague Tigers. V sobotu ženské áčko vyhrálo na domácí půdě 5:2, v neděli pak Ladies předvedly hezkou otočku, když prohrávaly v průběhu druhé části 1:3, nakonec ale zvítězily 8:4 a vybojovaly postup!

Vinohrady si v úvodním střetnutí série šly od začátku za výhrou a po první části vedly 2:0. Kutná Hora pak sice snížila, na což ale Ladies zareagovaly třemi pojišťujícími góly a zápas následně dovedly do úspěšného konce. „1:0. Nic víc, nic mín. Zítra to musíme potvrdit,“ hlásil po sobotním utkání trenér SKV Jan Skála.

Nedělní pokračování osmifinále bylo o poznání těžší. Kutná Hora se v průběhu druhého dějství dostala do vedení 3:1 a ještě po čtyřiceti minutách držel těsný náskok 4:3. Na začátku třetí dvacetiminutovky srovnala Běla Novotná a následoval vinohradský koncert. Postupně se prosadily Nikola Trnková, dvakrát Aneta Nigrinová a triumf SKV zpečetila Angelika Bližňáková. Vinohrady vyhrály v Kutné Hoře 8:4 a postoupily do čtvrtfinále.

„Hodně těžké play off utkání, na které jsme se těšili, a ono přišlo! Přesně pro tohle ten sport děláme. Soupeř nám dneska neuvěřitelně zatápěl a jeho brejky byly skoro ukázkové. Ale musím holky pochválit, že jsme to za žádných okolností nevzdali a věřili týmu, že to otočíme a vyhrajame. Zároveň chci poděkovat domácím, že nás skvěle připravili na další kolo play off. My si jdeme užít postup a hned v pondělí do další práce,“ zhodnotil nedělní dramatickou podívanou Jan Skála.

Už o nadcházejícím víkendu bude rozehráno derby s Prague Tigers. První duel se uskuteční na hřišti soupeře, v neděli se série přesune do Rieger arény. Všichni příznivci jsou srdečně zváni do ochozů vinohradské sokolovny, aby podpořily ženský tým v jejich snaze o postup. Hrát se bude od 20 hodin večer.

Výsledky osmifinále play off 1. ligy žen:

TJ SKV - FBC Kutná Hora 5:2
FBC Kutná Hora - TJ SKV 4:8

Program čtvrtfinále play off 1. ligy žen:

18. 3., 14:00 Prague Tigers Nehvizdy - TJ SKV
19. 3., 20:00 TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.