Loučení se ctí. SKV prohrálo s Tatranem domácí duely a končí

19. 3. 2023

Muži A

5 minut čtení

Prali se o každý míček, vzdorovali velkému favoritovi na titul, sérii se jim však prodloužit nepodařilo. Sokolové v domácích duelech s Tatranem prohráli 3:8 a 2:8 a se sezonou se loučí ve čtvrtfinále play off. V obou zápasech nabídli divákům atraktivní pasáž hry, ve které dotahovali, jenže kvalitní soupeř si pak vedení nenechal vzít a suverénně postoupil dál.

V sobotním televizním duelu Vinohradští nezvládli úvodní dvacetiminutovku a Tatran si v jejím průběhu vytvořil čtyřgólový náskok. Přesto hra SKV nebyla úplně špatná. Domácí se dostávali do zakončení, tvořili hru, jenže proti nim stál opravdu velmi silný protivník. Střešovice byly vysoce efektivní a v první polovině prostředního dějství zapsaly další dvě trefy.

Góly Sokola přišly až poté. Po hezké kombinaci a šikovné přihrávce Pavla Hájka na střed se přízemní střelou ve 33. minutě prosadil Ivan Pergler. O pár vteřin později Vojtěch Klápa zvládl souboj v rohu hřiště, zpoza branky oslovil nabíhajícího Lukáše Gregora a ten snížil na 2:6. A fantastickou pasáž, která probudila i obecenstvo Rieger arény, korunoval nádhernou brankou Ondřej Plíhal.

Škoda, že zbytek zápasu ovlivnila vyloučení a ve chvíli, kdy se sokolové nadechovali k nějakému většímu zdramatizování, přišly dvě oslabení. V tom druhém vyslal na brankáře Robertse Blumbergse svou obávanou dělovku Ondřej Němeček a utnul snahu SKV o zvrat. O chvíli později ještě přidal svůj druhý gól v utkání další reprezentant Marek Beneš (celkově to byl jeho čtvrtý bod) a Střešovičtí i díky hattricku Jonáše Kreysy zvítězili ve třetím čtvrtfinále 8:3.

„Rozhodla první třetina. Přišli jsme do ní s jinou taktikou, bohužel kluci uspali sami sebe a bylo to rázem 0:6. Tatran se uklidnil a to byl klíčový moment celého utkání,“ řekl po sobotním duelu kouč Jan Kapucián.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Tatran Střešovice 3:8 (0:4, 3:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 33. Pergler (Hájek), 33. Gregor (Klápa), 35. Plíhal (Ji. Procházka) – 4. Němeček (Mare. Beneš), 12. Kreysa (Tlapák), 19. Kreysa (Tlapák), 20. Šimek (Sádlo), 21. Mare. Beneš (Němeček), 30. Kreysa (Tlapák), 52. Němeček (Mare. Beneš), 54. Mare. Beneš (Němeček). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 152.

Sestava SKV: Blumbergs - Trojáček, Jan Procházka, Čuda, Hartman (C), O. Stuchlík, Jiří Prochzáka, Kellermann - Švejda, D. Gärtner, T. Gärtner - Horák, Máca, Klápa - Pergler, Hájek, Plíhal - Gregor, Pinkas. Trenér: Kapucián.


Také v nedělním střetnutí byl Tatran od začátku napřed a do závěrečného dějství šel se čtyřbrankovým náskokem. Nepříznivý stav ale opět hráče SKV nabudil a ti se vrhli za snížením. Ve 43. minutě využili nepozornosti ve střešovické obraně a situaci 3 na 1 skvěle zakončil Pavel Hájek. O pár desítek sekund později Vinohradští znovu zahrozili z protiútoku a míček do sítě poslal nekompromisně Matěj Horák.

Jenže místo toho, aby se pak sokolové dotáhli ještě víc, přišla o necelou minutu později pojišťující trefa Tatranu, kterou obstaral Kreysa. Tatran pak završil svou výhru dalšími třemi přesnými zásahy, zvítězil ve čtvrtém čtvrtfinále 8:2 a po jednoznačném průběhu série postoupil mezi čtveřici nejlepších týmů Livesport Superligy.

„Rozhodlo neproměňování našich šancí ve chvíli, kdy jsme dotahovali skóre na 2:4. Pak jsme měli pokračovat v naší hře, ale Tatran díky svým individualitám a skvěle chytajícímu brankáři zastavil náš možný rozjezd. To byl rozhodující faktor čtvrtého utkání a ostatně i celé série,“ ohlédl se za posledním střetnutím trenér SKV Jan Kapucián.

A pak přidal pár slov i k celému ročníku. „Nechtěli jsme, aby o našem postupu do play off rozhodl někdo jiný, ale bohužel stalo se. Pak nás to však nahecovalo a jsme rádi, že jsme to s Ostravou v předkole zvládli. Celému týmu, všem hráčům, svému kolegovi Mírovi Purkrábkovi i ostatním členům realizačního týmu děkuji za sezonu a vedení SKV za důvěru,“ dodal Kapucián.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Tatran Střešovice 2:8 (0:1, 0:3, 2:4)

Branky a nahrávky: 43. Hájek (Plíhal), 45. Horák – 10. Mar. Čermák (Piskáček), 23. Mare. Beneš (Sládeček), 37. Šimek (Sládeček), 38. Mare. Beneš (Sádlo), 46. Kreysa (Tlapák), 55. Meliš (Šimek), 57. T. Hanák (Sádlo), 60. T. Hanák (Kříž). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 194.

Sestava SKV: Křepelka - Trojáček, Jan Procházka, Kellermann, Hartman (C), O. Stuchlík, Jiří Procházka, Čuda - T. Gärtner, D. Gärtner, Klápa - Švejda, Pinkas, Horák - Pergler, Hájek, Plíhal - Máca, Gregor. Trenér: Kapucián.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.