Vítězové z O2 arény. Trio Šolaja, Martan, Auředník dobylo Subterra Cup!

24. 4. 2023

Klub

4 minuty čtení

V letošním superfinále sice nastoupily týmy Vítkovic, Ostravy a střešovického Tatranu, přesto mělo SKV v O2 aréně své zastoupení! Ve finále středoškolského poháru Subterra Cup nastoupili tři reprezentanti Vinohrad. Brankář Jan Auředník a obránci Tomáš Martan s Martinem Šolajou. Jejich účast měla navíc zlatou tečku, protože tým Obchodní akademie Kubelíkova porazil Gymnázium Josefa Brožka z Českého Těšína 6:1!

Borci z OA Kubelíkova prošli všemi kvalifikačními koly a vybojovali si účast ve finále v rámci superfinálového dne. „Byla tam úžasná atmosféra. V hale bylo přes tři tisíce diváků a určitě další tisíce sledovali zápas na ČT sport plus nebo na TVcomu. Podporovalo nás i několik kluků z SKV, za což jim moc děkujeme,“ řekl na úvod k atmosféře brankář vinohradských dorostenců Jan Auředník. „Byl to neskutečný zážitek, v takové hale a před tolika diváky jsem nikdy nehrál. Měli jsme velkou motivaci předvést dobrý výkon,“ přidal svůj komentář hráč Benfiky a odchovanec SKV Martin Šolaja.

„Začátek zápasu se nevyvíjel úplně tak, jak jsme chtěli. Nebyli jsme moc na míčku a dostali jsme hloupý gól v naší přesilovce. Nakonec se nám ale podařilo ještě do poločasu vyrovnat, ve druhé půli jsme dominovali a došli si pro vítězství,“ zhodnotil průběh finálové bitvy s gymnázium z Českého Těšína Tomáš Martan, jenž je rovněž odchovancem SKV, byť uplynulý ročník strávil na hostování v Rudné.

Všichni tři zástupci Vinohrad samozřejmě měli z triumfu velkou radost. „Výhra je pro mě sladkou tečkou za všemi turnaji, co jsme se školou odehráli. Lépe už to ani končit nemohlo,“ neskrýval nadšení Šolaja. „Pro mě je to asi jeden z největších úspěchů ve florbalu. Samozřejmě je to „jen“ školní turnaj, ale i tak není úplně špatné být mezi školami nejlepší z celé republiky,“ usmál se Martan.

Podobně hovořil také brankář Auředník. „I když florbal nehraju nějak extra dlouho, je to pro mě největší florbalový úspěch a myslím, že i nějakou dobu bude. Každému bych přál zažít ten pocit hrát v O2 aréně při takové atmosféře a zvednout se spoluhráči nad hlavu vítěznou trofej,“ vyzdvihl památné chvíle.

Pomohla všem třem borcům také soudržnost daná stejnou klubovou příslušností? „S Tomášem jsme na sebe zvyklí a působili jsme v jedné formaci. Honzův brankářsky výkon měl vzestupnou tendenci, což předvedl i ve finálovém zápase,“ zhodnotil onu souhrnu Martin Šolaja. „S Martinem jsme spolu hráli skoro celý turnaj v jedné obraně, takže nějaká menší výhoda v tom, že se spolu z SKV známe už několik let a víme, co od sebe navzájem očekávat, tam byla. Honzovi jsme se pak už jen snažili co nejvíce pomáhat,“ doplnil Martan.

„Kluci jsou o dva roky starší, takže zápas jsem s nimi nikdy nehrál a na trénincích jsme se potkávali zřídka. Ale myslím, že oba spolu byli dost dobře sehraní a dokázali se skvěle sehrát i s ostatními kluky, což se velice hodilo,“ potvrdil Auředník. Za celé SKV klukům gratulujeme a doufáme, že dosáhnou ve své florbalové kariéře na další skvělé počiny!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.