Vinohradský tým U23 poměřil síly s juniorskou reprezentací Austrálie!

28. 4. 2023

Klub

3 minuty čtení

Díky zapojení bratří Gärtnerů do A týmu vznikla pro Vinohrady minulý víkend možnost odehrát přátelské utkání s australským národním výběrem juniorů. Pro SKV to byla vhodná příležitost odehrát utkání s členy nově vzniklého týmu U23 doplněného o vybrané hráče juniorské a dorostenecké kategorie.

„Mezinárodní konfrontace je vždy vítanou příležitostí, neboť hráči i trenéři mohou načerpat inspiraci a zároveň poměřit síly se soupeřem, se kterým nemají možnost se běžně setkat. Utkání samotné bylo vhodným zpestřením aktuálního období po skončení hlavní sezony,“ uvedl Martin Hovořák, jeden z koučů nově vzniklého celku U23.

Utkání se hrálo klasicky na třikrát dvacet minut. „Pro hráče SKV se jednalo o první možnost otestování útočné herní identity v utkání, na níž jsme poslední měsíc usilovně pracovali v rámci věkové skupiny hráčů do 23 let,“ osvětlil Hovořák plány, se kterými Vinohradští do utkání směřovali.

„Věřím, že pro australský tým jsme zároveň poskytli kvalitní přípravné utkání před probíhajícím turnajem mistrovství světa hráčů do 19 let,“ zmínil Hovořák skutečnost, že se junioři od protinožců v Česku chystali na světový šampionát, který se aktuálně koná v Dánsku.

„V rámci utkání byl pro nás výsledek až druhořadý. Potřebovali jsme získat zpětnou vazbu na útočnou fázi hry, které jsme se věnovali v tréninku. Jsem přesvědčen, že obraz hry v utkání a výkony hráčů nám poskytli zpětnou vazbu k tomu, jak pracovat v další fázi,“ ohlédl se vinohradský trenér za mezinárodní konfrontací.

Přípravný duel nakonec skončil vítězstvím SKV 7:2. „Hráči taktéž měli možnost ukázat, jestli jsou schopni naplnit očekávání jednotlivých rolí, které na hřišti zastávají. Pro nás trenéry i tým utkání přineslo celou řadu poznatků, se kterými budeme dále pracovat, aby bylo možné hráče co nejlépe zlepšovat a posouvat vpřed,“ připojil Hovořák pohled do budoucna.

Na závěr utkání byla domluvena taktéž trestná střílení, ve kterých měli možnost ukázat své individuální dovednosti nejen hráči, ale především brankáři. Poté proběhlo společné focení týmu a přátelské pozdravení s přáním štěstí Australanům pro vstup do turnaje. „Samozřejmě nejvíce fandíme českým juniorům při obhajobě zlatých medailí, nicméně z našeho pohledu jsme si našli cestu i k dalšímu týmu, který je nám teď trochu blíže!“ dodal sympaticky Hovořák.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.