Okolí haly uklizeno! SKV se rovněž zapojilo do projektu udržitelnosti

2. 5. 2023

Klub

3 minuty čtení

Kdy jindy začít s úklidem než na Den Země? 22. dubna se parta nadšenců a dobrovolníků sešla v okolí vinohradské sokolovny, aby o něco zvelebila prostředí kolem Rieger arény. To však rozhodně není jediná činnost, kterou SKV přispívá do ochrany enviromentálního prostředí. Klub se totiž rovněž zapojil do projektu Udržitelnosti Českého florbalu.

Počasí vyšlo v sobotu 22. dubna náramně, a tak se dobrovolníci z řad hráčů a hráček, trenérů a rodičů mohli pustit do práce. Výsledek? Uklizené poroflexové hřiště a další venkovní části vinohradského areálu a 97 pytlů plných všemožného haraburdí, které už pak jen čekaly na svůj kontejner. Velké díky všem, kteří se do akce zapojili! V rámci příštího úklidu (21. května) a zvelebování bude na řadě vnitřek Rieger arény.

Je ovšem nutné zmínit také další věci, které SKV dělá v rámci projektu Udržitelnosti Českého florbalu. Klub se zapojil do sběru prasklých míčků a čepelí. Této akce se může zúčastnit každý člen klubu, který svému trenérovi předá vadný kousek míčku či čepele. Trenér je pak zanese do rekoše, ze kterého je SKV následně odevzdá Českému florbalu. Výsledkem je ve spolupráci s firmou Plastmaker recyklovaná medaile.

Do prostoru haly byla rovněž umístěna sběrná místa na tříděný odpad (papír, plast, kovy). Během času strávaného v Rieger aréně tak každý návštěvník může ekologicky třídit odpadky. Pokud stále váháte, kam co patří, může vám pomoci stránka www.jaktridit.cz.

V posledních dvou sezonách se klub snaží být šetrný také v oblasti produkce tiskových materiálů, jako jsou zápasové bulletiny, letáky či náborové materiály. Část těchto tiskovin byla nahrazena umístěním QR kódu v době konání zápasů a další část tiskovin bylo možné zkrátit právě díky umístění QR kódu přímo na ně.

V duchu udržitelnosti se uskutečnil televizní zápas proti Chodovu. Televizní utkání mívají největší návštěvnost, a proto jsme na větší počet diváků byli dobře připraveni. Pro návštěvníky byly přímo v bufetu připraveny nádoby na třídění, točené nápoje si pak diváci mohli odnést na tribunu ve vratných kelímcích.

I v budoucnu klub plánuje další aktivity v podobném duchu, které zařadí do organizace SKV a kterých se budou moci všichni zúčastnit. Další informce o projektu Udržitelnosti Českého florbalu najdete zde.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.