Sokolové zahájili letní přípravu na novou superligovou sezonu

30. 5. 2023

Muži A

4 minuty čtení

V polovině května odstartovali sokolové přípravu na nový superligový ročník. Trenéry týmu zůstávají i nadále Jan Kapucián a Miroslav Purkrábek, kteří se budou v příští sezoně snažit navázat na uplynulý úspěch v podobě postupu do play off. Pokusí se o to ovšem s poněkud pozměněným kádrem.

„Letní příprava odstartovala podle plánu. Během přestávky se pracovalo na plánu přípravy, a jelikož se nám realizační tým neměnil, vše šlo hladce. Kádr do přípravy je opět větší než loni, takže máme z čeho vybírat. Nyní probíhá části kádru první zkouška dospelosti, takže všem držíme palce,“ přípomněl právě probíhající maturity kouč Jan Kapucián.

„Jelikož realizační tým zůstává ve stejném složení a kondiční, tedy tu časově náročnější část přípravy má opět na starosti náš kondičák Bolek Kytka, tolik se toho oproti loňsku nezměnilo. Dohodli jsme, že budeme věnovat o trochu více času tréninkům s hokejkou, ale šlo jen o drobné úpravy. Oproti loňsku máme také širší kádr a věříme, že do sezony půjdeme zas o něco silnější než vloni,“ věří Kapuciánův kolega Miroslav Purkrábek.

Na co se tedy sokolové budou v létě zaměřovat? „I když hlavní zaměření je samozřejmě kondička, vytipovali jsme si i nějaké individuální činnosti, které nás obecně v týmu trápí, a ty bychom chtěli zlepšit,“ popsal cíle Purkrábek. „V průběhu loňské sezony nás trápilo několik věcí, které budeme chtít během letní přípravy vylepšit. Celkový plán na léto je náročnější. Plánujeme samozřejmě přátelská utkání a turnaj v zahraničí. A navíc speciální tréninky, které budou z jiného soudku než z toho florbalového,“ přiblížil ještě Kapucián zvláštnosti letošního přípravného období.

Jisté je, že kádr SKV dozná po minulé sezoně řadu změn. „Největší ztrátou je samozřejmě konec kariéry na nejvyšší úrovni našeho kapitána Petra Hartmana. Za ním hned následuje Ondra Stuchlík, který si bude plnit otcovské povinnosti. Dále v kádru z osobních důvodů končí odchovanci Jan Otta a Vojtěch Máca. Kvůli stěhování mimo Prahu nebude pokračovat Radek Kužel. Přeji mu brzké uzdravení, play off odehrál prakticky na jedné noze. Erich Kellermann končí své angažmá u nás z pracovních důvodů. A Vojta Klápa zvolil jinou cestu,“ vyjmenoval Kapucián, bez koho se bude muset v nové sezoně obejít.

Právě odchody Klápy nebo zkušenýh hráčů Hartmana a Ondřeje Stuchlíka vidí Purkrábek jako citelné. „Co se týče Vojty Klápy, je to výrazný přestup, o kterém jsme už i psali na stránkách. Týmu se asi ale víc dotknou odchody starších hráčů, takže tým budeme muset omladit. Do přípravy s námi nastoupilo mnoho mladých kluků jak od nás, tak z jiných oddílů, takže se nebojím, že bychom zasloužilé hráče neměli kým nahradit,“ myslí si Purkrábek.

„Kádr doplňujeme, konkrétní zatím nebudeme, jelikož jsme teprve na začátku letní přípravy. Ale o šanci probojovat se do našeho týmu byl letos extrémní zájem a uvidíme, jak to nakonec dopadne,“ dodal Kapucián na startu letního přípravného období. S loučícími se Ondřejem Stuchlíkem a Petrem Hartmanem přineseme na klubovém webu rozhovory.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.