Vinohrady přetlačily Znojmo a postupují do semifinále!

15. 3. 2014

Muži A

5 minut čtení

Drama do posledních chvil nabídla celá čtvrtfinálová série mezi Vinohrady a Znojmem. Diváci chodili v hojném počtu, vytvářeli ohlušující atmosféru a nakonec byli svědky čtvrtečního těsného vítězství SKV.

Na první gól nemusela naplněná Rieger aréna čekat dlouho. Už ve druhé minutě Houra vybojoval standardní situaci, kterou rozehrával Stuchlík se Zezulkou. Míček po této situaci sice získali hosté, ale Kuba Mucha si jej vzal zpátky a nekompromisně zavěsil za záda Sekaniny. O necelé tři minuty přidal druhý gól agilní Houra, který svou dělovkou z basketbalové trojky málem protrhl síť v brance. Znojmo ale gólově dlouho nemlčelo – v šesté minutě s přehledem trefil prázdnou branku Palát. Vyrovnat mohli hosté v přesilové hře, kterou jim svým sekáním umožnil Smutný. Tu hosté využili zásluhou Čihala, ale nejprve se SKV mohlo prosadit v oslabení. Proti tomu byl výborně chytající Sekanina, který Linhartovu střelu vytěsnil konečky prstů z brankové čáry. Oba fanouškovské tábory hnaly své favority k dalším gólům, ale žádného se v tomto dějství už nedočkali. Následovalo několik šancí na obou stranách, ale skvěle chytající brankáři za svá záda již žádnou nepustili. Zejména Mrkos si v posledních vteřinách připsal velmi důležitý zákrok, čímž podržel svůj tým před odchodem do šaten.
 
Po prvním přestávkovém programu, který obstarával jeden z nejlepších světových slacklinerů Danny Menšík, se fanoušci mohli těšit na druhé dějství, ve kterém padly tři branky. Vedení domácím vrátil Mareš, kterému v pádu přistrčil balonek Gregor. Do obrovských šancí se dostával Smutný, tomu však v tento den nebylo přáno. Sekanina chladnokrevně likvidoval všechny šance všech vinohradských střelců. Výjimkou byla standardní situace od mantinelu, kterou v čase 28:49 proměnil Rossi a SKV odskočilo do dvoubrankového vedení. Ve třicáté druhé minutě potřetí kapituloval domácí Mrkos a hosté se dostali do kontaktu. Do konce třetiny již jen vynikali oba brankáři, kteří si postupně připisovali nejenom efektivní ale i efektní zákroky, čímž museli hráče dohánět k šílenství.
 
V úvodu třetího dějství srovnali znojemští krok. Deset vteřin po návratu ze šaten nechytatelnou dělovkou vyrovnal na 4:4 Martinek. Ve čtyřicáté páté minutě se hnal do zakončení Králík, kterému ve skórování zabránil Čihal jedině za cenu faulu, který rozhodčí potrestali vyloučením s trestným střílením. K nájezdu se postavil čelem Gregor, který předvedl velmi pohlednou kličku, kterou však nedokázal dovést do úspěšného konce. V následné přesilové hře si Vinohrady vytvořily obrovský tlak. Sekanina si však pohlídal střely Svobody i Lance a do prázdné branky nedokázal usměrnit balonek Mareš. Domácí kotel se po jedné ze střel domácího kapitána už už radoval, ten však trefil pouze boční síť. Minutu a půl po návratu pátého hráče Znojma zpět do hry strhli hosté vedení na svou stranu. Sláma se ocitl před prázdnou brankou, dostal nahrávku od Paláta a nemýlil se. Vinohrady na srovnání skóre trpělivě čekaly, ale přeci jen se po šesti minutách dočkaly. Bekhendem po zemi překonal Sekaninu Svoboda a o 83 sekund později vrátil domácím vedení druhou brankou Rossi.  O chvíli později mělo SKV pohlídat si skóre v přesilové hře, ta se jim však nepovedla tolik jako ta první. Dvě minuty před koncem si vzali hosté oddechový čas a Sekanina zůstal na střídačce. Závěrečný tlak znojemských hráčů muži v černém přečkali a po závěrečné siréně se mohli radovat z postupu do semifinále.
 
Semifinálová série začíná již tento víkend 15. a 16. března. Vinohrady v ní změří síly s rivalem z České Lípy, kterou vede bývalý trenér SKV a bratr nynějšího trenéra – Michal Pazdera. Bude to tak nejen souboj o finále první ligy, ale i souboj mezi oběma bratry na lavičkách. Vzájemné souboje v letošní sezóně mluví jasně pro Vinohrady, které dokázaly v obou zápasech českolipské přehrát. Poprvé to bylo poměrem 8:2 a podruhé 8:4. Doufejme, že se jim to podaří i v semifinále.
 
TJ X3M SKV – TJ Znojmo LAUFEN CZ 6:5 (2:2, 2:1, 2:2)
 
Branky a nahrávky: 2. Mucha, 4. Houra, 24. Mareš (Gregor), 29. Rossi (Dolejš), 54. Svoboda (Stuchlík Z.), 56. Rossi (Svoboda) – 6. Palát (Čihal), 11. Čihal (Žižka), 32. Kucharič (Martinek), 41. Martinek (Částek), 48. Sláma (Palát). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 390. 
 
Sestava SKV: Mrkos – Rossi, Lanc (C), Houra, Raiter, Zezulka, O. Stuchlík – Svoboda, Dolejš, Z. Stuchlík – Mareš, Smutný, Gregor – Linhart, Králík, Mucha – Kytka, Záň. Trenér: Jan Pazdera.
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.