ŽENY ZŮSTANOU EXTRALIGOVÉ!

24. 3. 2014

Ženy A

5 minut čtení

Ženský A tým porazil ve čtvrtém duelu 1. kola play down Ostravu 4:3 po samostatných nájezdech a může slavit záchranu v nejvyšší tuzemské soutěži!

Ženy si přivezly ze hřiště soupeře dvě důležité výhry, které je stavěly do role favoritů. V sobotu uvítaly svého soupeře v azylu na Zeleném Pruhu, domácí Rieger aréna byla totiž obsazena. Vinohrady se nejprve s touto změnou popasovaly o něco hůře. Theuerová v šesté minutě proměnila standardní situaci a poslala svůj tým do vedení. Ještě do konce úvodní části však bylo vše jinak. Nejprve se z pohotové dorážky radovala Monika Petřeková. Skóre pak po samostatném úniku otočila Zuzana Macurová a třetí gól domácího celku přidala opět agilní Petřeková.

Vinohrady se i ve druhé třetině snažily více tvořit, ale moc se jim to nedařilo. Soupeř se dostával k balonkům snadno a byl viditelně střelecky aktivnější. A právě střelecká aktivita nakonec zlomila domácímu týmu vaz. Druhá třetina skončila bez branek, góly začaly padat až v té poslední. Nejprve po další standardní situaci v přesilové hře snížila Kalnayová. Ostravanky byly rázem jako vyměněné a hnaly se za vyrovnáním. To padlo z hole Kieckové, která po dalším faulu prostřelila vše, co jí stálo v cestě.

Psychickou výhodu tak měly v posledních minutách hráčky hostujícího týmu. Nemusela jim však být nic platná. V 54. minutě totiž doklepla balonek do sítě výborná Aneta Tvrzníková a domácí lavička propukla v jásot. Vinohradské dámy se pak rvaly o úspěšný výsledek jako lvice, blokovaly střely, vyhrávaly souboje, snažily se jednoduše vyvézt balonek z obranné poloviny, nakonec však hloupě inkasovaly. V době, kdy soupeř riskoval hru v šesti, byla nařízena standardní situace u mantinelu. Kiecková se vytočila s míčkem na střed a opět propálila Obselkovou. V tu chvíli na časomíře svítil čas 59:52. Vinohrady tedy byly osm vteřin od záchrany v extralize.

Nikoho však nenapadlo zápas vzdát. SKV mělo v prodloužení několik slibných příležitostí, ale žádná z nich gól nepřinesla. A tak se opět o slovo přihlásila hráčka zápasu - Romana Kiecková. Opět prokázala schopnost pohotově zakončit a poslala sérii do čtvrtého zápasu. Ostrava ovládla třetí duel 5:4 v prodloužení.

TJ X3M SKV - FBC ČPP BONUSIA Ostrava 4:5 (3:1, 0:0, 1:3 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 12. Petřeková (Reichová), 13. Macurová, 20. Tvrzníková (Petřeková), 54. Tvrzníková (Petřeková) - 6. Theuerová (Viciánová), 41. Kalnayová (Nguyenová), 52. Kiecková (Viciánová), 60. Kiecková (Nguyenová), 64. Kiecková (Kalnayová). Rozhodčí: Sochůrek, Šuvada. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 58.

Sestava SKV: Obselková - Valášková, Kotíková, Honzová, Čermáková, Strejcovská - Petřeková, Tvrzníková, Reichová - Komorousová, Macurová, Lisová - Lehutová, K. Trunečková (C), Šádková. Trenéři: Vilém Svoboda a Petr Jirges.


Sokolky chtěly využít svůj druhý mečbol. Úvod zápasu však opět sedl lépe hostům. Ostravu poslala v osmé minutě do vedení Némethová. Vinohrady si ale svého soupeře nenechaly odskočit. Honzová přesně našla Tvrzníkovou a ta po střele z otočky srovnala. Ostravanky si ještě jednou v úvodní třetině vzaly vedení zpět, prosadila se podruhé Némethová. Dramatická podívaná pokračovala. Důležitou branku si z pohledu domácích připsala Eliška Čermáková. V době, kdy mohl soupeř odskočit do rozhodujícího náskoku, se podařilo domácí obránkyni vyrovnat a do třetí části se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Stejně jako v sobotu, i v neděli šly vinohradské hráčky během třetí periody do vedení. A opět se o to postarala Aneta Tvrzníková, která skvěle zachovala klid v zakončení a poslala míček za záda bezmocné Kouřilové. Domácí opět začali věřit ve vítězství. Znovu však přišlo vystřízlivění a mírné zklamání. Tři a půl minuty před koncem vyrovnala Némethová, která tak zkompletovala hattrick. Zápas musel do prodloužení. V něm však gól nepadl, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

Z devíti exekutorek byla úspěšná pouze ta nejzkušenější - Magdalena Kotíková vystřelila Vinohradům záchranu, velký podíl na tom má i skvělá Obselková, která zneškodnila všech pět nájezdů soupeře. Vinohrady se tak budou i příští rok střetávat s Herbadentem, Bohemians, Libercem a dalšími. Extraliga zůstává v Riegrových sadech!

TJ X3M SKV - FBC ČPP BONUSIA Ostrava 4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0) po sam. náj.

Branky a nahrávky: 11. Tvrzníková (Honzová), 33. Čermáková, 43. Tvrzníková (Petřeková), rozhodující nájezd Kotíková - 8. Némethová (Kouřilová), 17. Némethová (Kovalská), 57. Némethová. Rozhodčí: Baloun, Čížek. Vyloučení: 0:0. Diváci: 62. Konečný stav série: 3:1.

Sestava SKV: Obselková - Valášková, Kotíková, Honzová, Čermáková - Petřeková, Tvrzníková, Reichová - Komorousová, Macurová, Lisová - Lehutová, K. Trunečková (C), Šádková. Trenéři: Vilém Svoboda a Petr Jirges.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.