SKV SE PO OSMI LETECH VRACÍ DO EXTRALIGY!

5. 4. 2014

Muži A

5 minut čtení

Vinohrady po osmi letech slaví postup mezi florbalovou smetánku. Velký podíl na nejkratší možné finálové sérii měl tříbrankový Svoboda a chladnokrevný Mrkos v domácí svatyni.

Úvodní chvíle zápasu byly velmi nervózní na obou stranách. Do větší šance se Vinohrady dostaly až ve třetí minutě, kdy svou střelou překvapil Kotulu Lanc, ale hostující brankář nakonec dokázal míček zkrotit. V páté minutě Svoboda odmítl prázdnou branku a tak se na první gól muselo ještě chvíli počkat. V čase 6:59 nabídli sudí Vinohradům přesilovku a domácí ji využili až v samotném závěru. Sedm vteřin před návratem Houbala provětral síťku v brance Svoboda svou klasickou dělovkou do růžku.  V jedenácté minutě si připsal několik úspěšných zákroků Mrkos, který odolal dorážkám hostů a SKV se tak mohlo vrhnout do dalšího útoku. Ve třinácté minutě vybídl ke skórování Dolejše Zbyněk Stuchlík, ale toho Kotula skvěle vychytal. Následovalo několik akcí na obou stranách, ale ani jeden z gólmanů za svá záda žádnou střelu nepustil, a tak šly Vinohrady do šaten s jednobrankovým náskokem.
 
Do druhého dějství vlétlo Brno s čerstvým větrem v plachtách, ale neohrožený Mrkos v brance odmítal vyrovnání. Utkání se jevilo jako pod režií Vinohrad, míček hostům půjčovaly jen občas, ale i tak dokázali hosté být nebezpeční, často i nebezpečnější než SKV. Jeden ze střeleckých pokusů Houbala „nenápadně chytil“ Ondra Stuchlík. Bohužel pro něj si rozhodčí jeho kontaktu s balonkem rukou všimli a poslali jej na trestnou. Brno poté rozehrávalo na velkém brankovišti, ale z Vinohrad se stala černá nehybná zeď, přes kterou by neprošla ani myška natož balonek. Oslabení sehráli domácí velmi povedeně a při jednom pokusu o únik byl faulován Mareš, který tak vybojoval pro svůj tým chvilkové vyrovnání sil a zkrácenou přesilovku. Zatímco Hlaváček na trestné počítal vteřiny do konce svého vyloučení, SKV nenaložilo dobře se svou zkrácenou výhodou. Bohužel pro Hattrick se Hlaváček ve svých výpočtech lehce zmýlil a opustil trestnou lavici o vteřinu dříve a všichni to viděli. Za tento čin si vysloužil pětiminutový trest a červenou kartu, tudíž se musel předčasně odebrat do sprchy. I když měli domácí pětiminutovou přesilovku, dokázali do konce druhé třetiny vstřelit jediný gól, který vyšel opět z hole Svobody, který společně se svým parťákem Zbyňkem Stuchlíkem potrestal chybné rozehrání hostů.
 
Třetí třetina nabízela spíše osobní souboje a Vinohradské držení balonku, které Kotula nemusel nijak závažněji řešit. Do 48. minuty jsme byli svědky dokonce pouze tří zásahů gólmanů – dva na straně hostů a jeden úspěšný si připsal Mrkos. Střelci seřizovali mířidla až do padesáté první minuty, kdy se k dorážce Gregorovy střely dostal Dolejš a Kotula musel tahat potřetí míček z branky. Na druhé straně v sobotní večer poprvé kapituloval i Mrkos, kdy divákům předvedl brněnský Houšť, že střílet do šibenice taky umí. Tento gól vlil Hattricku novou krev do žil a hosté na chvíli dokázali dělat Vinohradům problémy. Ty však úspěšně řešili obránci a Mrkos a také dále pokračoval sled střel, které končily mimo hřiště. Tříbrankové vedení vrátil domácím Gregor tři a půl minuty před koncem, na což reagovali hosté oddechovým časem a podle očekávání sáhli po hře bez brankáře. To se jim však vymstilo a do prázdné branky se vysokým lobem prosadil Králík, jehož pokus mohl případně usměrnit dobíhající Smutný. Ihned po buly zkompletoval hattrick Svoboda a na Vinohradech bylo hotovo, což věděli i brněnští, kteří už ponechali Kotulu v brance, a utkání se poklidně dohrávalo.
 
Vinohrady se tak od příští sezony mohou po osmi letech pyšnit přízviskem „extraligové“ a patří mezi několik týmů, které budou mít minimálně jednu sezonu zastoupení v mužské i ženské nejvyšší soutěži.
 
TJ X3M Sokol Královské Vinohrady - FBŠ Hattrick Brno 6:1 (1:0, 1:0, 4:1)
 
Branky a nahrávky: 9. Svoboda (Králík), 40. Svoboda (Z. Stuchlík), 51. Dolejš (Gregor), 57. Gregor (Houra), 58. Králík, 58. Svoboda - 53. Houšť. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:2 + Jaroslav Hlaváček 5 + ČK2. Využití: 2:0. Diváci: 340.
 
Sestava SKV: Mrkos - Lanc (C), Rossi, Houra, Raiter, Zezulka, O. Stuchlík – Svoboda, Dolejš, Z. Stuchlík – Mareš, Smutný, Gregor – Linhart, Králík, Mucha – Kytka. Trenér: Jan Pazdera.
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.