Mladší žáci uzavřeli sezonu senzačním postupem

29. 4. 2014

Mladší žáci

4 minuty čtení

V neděli odehráli svůj poslední turnaj letošní sezony mladší žáci.

Po nepříliš úspěšném průběhu sezony, kdy se pohybovali v nelichotivém koši F, se konečně na předposledním turnaji začali prezentovat rychlou a důraznou hrou s množstvím střel a krásných individuálních akcí a celoroční práce se začala konečně úročit a vyústila v postup do koše E, čímž mladší žáci navázali na postup A týmu mužů do extraligy. Cíl pro další turnaj byl jasný. Pokusit se dokázat sobě i ostatním, že slabší začátek sezony je hozen za hlavu a znovu postoupit.
 
V prvním zápase bylo naším vyzyvatelem Lhokamo. Po první polovině svítilo na tabuli nepříznivé skóre 1:3 pro Lhokamo. Naši hráči byli poněkud vyvedeni z míry ne úplně standardním rozměrem hřiště, které připomínalo spíše nudli než florbalové kolbiště. Našim spíše technicky vybaveným svěřencům nevyhovoval ani poměrně uvolněný styl pískání rozhodčích, kteří nechávali hru hodně plynout.  Během druhé poloviny narostlo skóre na už hrozivých 2:5 a následoval oddechový čas. Po něm nastoupilo na hřiště jiné mužstvo než z něj odešlo. Hlavní slovo si vzal jeden z největších talentů, které SKV má, a to sice Ondra Zelený. Během několika minut sám otočil zápas a díky jeho šesti gólům v zápase jsme mohli slavit výhru 6:5.
Hráč utkání: Ondřej Zelený (střelec)
 
Ve druhém utkání nám zkřížil cestu Tatran Střešovice B-Boys. Pokud bychom vyhráli, tak by boj o postup byl jasný. Technicky a herně vyzrálejší soupeř nám vyhovoval více než Lhokamo, avšak i přes hru bez brankáře, kdy se nám povedlo pouze snížit na rozdíl jediného gólu jsme vyhrát nezvládli. Po prohře 5:6 tak nastala situace, kdy každý z týmů měl stejně bodu, ale díky lepšímu skóre jsme postoupili do finále.
Hráč utkání: Matyáš Lorenc (gólman)
 
V boji o postup už nám stál pouze jediný soupeř Billy Boy Mladá Boleslav. Zdaleka nejkomplexnější tým na turnaji. Zápas začal výborným vstupem našich hráčů do utkání. Mladou Boleslav předčili ve všem. V rychlosti, důrazu i ve střelbě. Po první polovině se zdálo být rozhodnuto. Naši rozjetí borci si šli odpočinout za stavu 4:1. Bohužel začátek druhé poloviny byl pozdržen, protože brankáři soupeře se neudělalo dobře a musel do kabin. Než se připravil náhradní gólman soupeře, uplynulo dobrých 15 minut, během kterých sice naši bavili diváky v hale populárním bagem, ale bohužel ztratili tempo a částečně i koncentraci. To se projevilo hned po začátku druhé poloviny. Soupeř začal nepříjemně dotírat a vzápětí bylo zaděláno na pořádné drama. Naštěstí se projevila naše větší touha postoupit a zápas takzvaně urvat do vítězného konce. Po výhře znovu 6:5 jsme mohli oslavit krásný konec sezony postupem do koše D.
Hráč utkání: Michael Grim (pilíř obrany)
 
Závěrem chci poděkovat všem hráčům za předváděné výkony v zápasech, ale i na trénincích a těm, co odcházejí do starších žáků, přeji tvrdou letní přípravu, náročné soustředění, ale hlavně mnoho úspěchů ve florbalovém prostředí. Také děkuji všem rodičům za jejich přístup a jejich ochotu.
 
Jiří Mikšovský a Martin Rosa
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.