Vinohradské ženy povede hrající trenérka Magdalena Kotíková

1. 5. 2014

Ženy A

3 minuty čtení

Na Vinohradech už je jasno! Ženský A tým povede v extralize bývalá reprezentační kapitánka Magdalena Kotíková.

Nejprve se na trénink extraligových žen SKV přišla jen občas proběhnout, poté už pomáhala svými postřehy z tribuny a změnila předzápasovou rozcvičku, kterou už zanedlouho sama vedla jako hráčka a vše pečetila úspěšně proměněným samostatným nájezdem v rozhodujícím zápase play down s Ostravou. Magdalena Kotíková měla zkrátka lví podíl na záchraně extraligy pro SKV a za svůj nový klub bude legenda českého ženského florbalu naplno bojovat i v příští sezóně jako hrající trenérka!
 
„Pro záchranu extraligy jsme od ledna dělali v klubu opravdu maximum a možná bychom nakonec nejvyšší soutěž udrželi i za jiných okolností, upřímně by to však bylo asi opravdu jen ve stylu buď - anebo. Příchod dvou zkušených reprezentantek Zuzany Macurové a Magdaleny Kotíkové však dodal týmu nejen kvalitu a zkušenosti, ale především potřebný klid a od chvíle, kdy obě naskočily do základní sestavy, už jsme pevně věřili, že extraligu zachráníme a navíc stylem, na který jsme se několik týdnů speciálně připravovali,“ vyzdvihl sportovní ředitel SKV Vilém Svoboda a od ledna hlavní kouč ženského týmu přínos dvou posledních reprezentačních kapitánek.
 
„I proto jsme doufali, že se Mája rozhodne v SKV pokračovat a uvítali bychom ji v klubu v jakékoliv roli. Nakonec jsme se k naší radosti domluvili na pro nás asi nejlepší možné variantě hrající trénerky. Díky její přítomnosti přímo na hřišti šly výkony jejích spoluhráček výrazně nahoru, ale možná ještě větší kus práce odvedla Mája na trenérském poli a jsme rádi, že se téhle branži chce věnovat ještě výrazněji než dosud a rozhodla se rozjet svou trenérskou kariéru právě v SKV,“ dodává Vilas, který zůstává společně s dlouholetým trenérem ženské složky SKV Petrem Jirges u týmu v roli asistenta a zároveň šéfa celého realizačního týmu s potřebnou licencí B, na jejímž získání Kotíková s Jirgesem nyní aktuálně pracují.
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.