Benfika zakončila sezonu dvěma výhrami

6. 3. 2016

Muži B

3 minuty čtení

Dvě výhry si na závěr sezony připsalo mužské béčko. Sigl a spol. nejprve v sobotu přemohli Akademii Sportu 17:8 a v neděli si pak poradili s Athletics 8:6. Zisk šesti bodů posunul Vinohrady na konečnou třetí příčku.

Vinohradští si v sobotu pořádně zastříleli. V Benátkách nad Jizerou, kde je hostil spojený tým mladoboleslavské akademie a Nymburku, nasázeli celkem do sítě soupeře 17 branek a v poklidu dokráčeli k vítězství.

Zápas rozhodli především ve druhé třetině, kdy vstřelili deset gólů, přičemž sedm z nich padlo při přesilových hrách. Domácí recidivista Hradecký byl totiž ve druhé třetině vyloučen hned čtyřikrát, jednou dokonce na pět minut.

Sokolové tak potvrdili roli favorita a vyhráli 17:8. Šesti body se na výhře podílel obránce Jan Řeřicha. Povedený výkon předvedli také čtyřgólový Matěj Špaček, čtyřbodoví Jonáš Sigl, Líba Nigrin, Petr Hartman a střelec hattricku Kuba Pecha. V brance Benfiky se po roce objevil Kuba Záhora!

V neděli čekala Vinohrady větší šichta. O záchranu bojující Athletics kladli odpor, nakonec však na rozjeté béčko rovněž nestačili. Sokol vyhrál v Čakovicích 8:6 a po zaváhání Wizards se pusunul na konečnou třetí příčku.

Pouze o jednu příčku tak zaostal za loňským výsledkem. Po nepovedených výsledcích z úvodní a prostřední části sezony je tak bronzová pozice v divizi velkým úspěchem.

Nejproduktivnějším hráčem Benfiky se stal Kuba Pecha, který si připsal 44 bodů za 25 gólů a 19 nahrávek. Zároveň jako jediný hráč z celého týmu odehrál všech 22 zápasů. O pět bodu méně posbírali další útočníci Matěj Špaček a Petr Hartman.

Pionýr-PS Akademie Sportu-NBK - TJ SKV 8:17 (2:2, 1:10, 5:5)
Branky SKV: 8. Neuman (Řeřicha), 16. Špaček (Nigrin), 21. Pecha (Neuman), 23. Šach (Hartman), 24. M. Mikeš (Sigl), 24. Řeřicha (Nigrin), 34. Špaček (Nigrin), 36. Vlk (Řeřicha), 37. M. Mikeš (Sigl), 38. Sigl (M. Mikeš), 40. Řeřicha (Hartman), 40. Špaček (Řeřicha), 50. Nigrin (Hartman), 51. Pecha (Řeřicha), 52. Špaček (Hartman), 52. F. Mikeš (Ondrejčík), 54. Pecha (Sigl).

Athletics Praha - TJ SKV 6:8 (2:2, 1:4, 3:2)
Branky SKV: 1. Hartman (Nigrin), 17. Pecha (Sigl), 31. Hartman, 32. V. Malý (Klíma), 39. Špaček (Richard Klíma), 40. Špaček (Hartman), 46. Vlk (Pecha), 47. V. Malý.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.