Úspěšná sezóna 2011/12 - Vinohrady slaví tři postupy

28. 9. 2012

Klub

5 minut čtení

SKV zažilo jednu z nejúspěšnějších sezón celé své historie. "A" tým do poslední chvíle bojoval o postup do prvoligového finále, ačkoliv nakonec neuspěl, výrazně tak promluvil o svých ambicích v příští sezóně.

Juniorský tým se konsolidoval a udržel se v druhé nejvyšší soutěži. Dorostenci také udrželi první ligu, přestože to u nich dlouho vypadalo na nešťastnou sezónu. Co víc, dva mužské týmy mohou slavit postup, a sice béčko a déčko. Béčko si po dvou letech v pražské lize vychutnává postup do 3. ligy, kde už je kvalita o něco vyšší. "D" tým suverénně ovládl sedmou ligu a postupuje do ligy šesté, tedy do pražské soutěže. Neméně úspěšná byla také sezóna v ženských kategoriích. Postup do 1. ligy slaví ženské áčko a juniorky si zahrály nadstavbu!

Muži "A" (4. místo v 1. lize) - V sezóně bavili diváky skvělou hrou, padalo velké množství branek, na semifinálovou sérii chodily stovky fanoušků. Ačkoliv Vinohrady v semifinále padly, zanechaly velice dobrý dojem a v příští sezóně se budou chtít opět poprat o postup do tuzemské nejvyšší soutěže.

Muži "B" (1. místo v pražském přeboru) - Po dvou letech dokázal Viktor Vondra s vinohradskou rezervou postoupit zpátky do 3. ligy, kde už to vypadá o něco kvalitněji. Vinohradské béčko zcela ovládlo pražskou ligu a s velkým předstihem si zajistilo postup. V závěru už tak mohl Vondra vyzkoušet i některé juniory.

Muži "C" (5. místo v pražské soutěži) – Tým má už delší historii jako C tým. Céčko po pádu do poslední ligy v ní také zůstane pro příští rok, i když si až do konce soutěže uchovávalo teoretickou šanci na postup.

Muži "D" (1. místo v pražské soutěži) - Mužské déčko mělo jasný cíl, zcela jasně postoupit o level výš. To se také podařilo s velkým předstihem. Navíc déčko se stalo suverénem soutěže, soupeřům nadělovalo dvouciferné výprasky a své zápasy si hráči užívali. Hned šest hráčů z elitní dvacítky kanadského bodování je z Vinohrad. Nebýt kontumačních proher, bylo by déčko stoprocentní. Na postupu se podíleli také junioři, kteří zde pravidelně nastupovali. A třešnička na dortu... Kapitán Jony Sigl, který vedl i béčko, slaví dva postupy za jeden rok!

Junioři "A" (6. místo ve 2. lize) - Juniroský tým se po tragické loňské sezóně znovuzrodil a jeho letošní představení bylo parádní. Přestože někdy zbytečně ztrácel body, dokázal obírat i favority, jako byly Chodov nebo Kladno. Tým si tak pod vedením Libora Pokorného zajistil místo ve druhé nejvyšší soutěži i pro příští rok.

Junioři "B" (5. místo ve 3. lize) - Toto mužstvo mělo sloužit pro rozehrávání a sehrávání spíše dorostenců. Vystřídalo se zde velké množství hráčů. Béčko neoslňovalo svými výsledky a nakonec také v sedmičlenné soutěži skončilo až na pátém místě. Dorostenci se však mohli seznamovat s vyšší kategorií a mohli si na ní zvyknout.

Dorostenci "A" (7. místo v 1. lize) - Dorostenecká sezóna ze začátku vypadalo jako velký propadák. SKV jednoznačně nestačilo na top týmy. V průběhu ročníku se však výkony dorostenců zlepšily a Vinohrady nakonec první ligu udrželi.

Dorostenci "B" (8. místo ve 2. lize) - Tým vedl Ivan Čulák, který vede kroužek florbalu na základní škole Lobkovicovo náměstí. Ani zde tolik nešlo o výsledek. SKV skončilo ve druhé lize dorostenců na osmé příčce z deseti, ale žádnou jinou rezervu před sebou nenechalo. O místo vzad totiž skončil "C" tým Bohemians.

Ženy "A" (1. místo ve 2. lize, postup z play up) - Aby vás nic nezmátlo, zde uvádím komentář k "A" týmu, který postoupil do první ligy, ale v soutěži byl přihlášený jako béčko. Holky se dokázaly přes play up prokousat až do první ligy a od příští sezóny si tak zahrají druhou nejvyšší tuzemskou soutěž. To ukazuje velký posun i v ženských kategoriích.

Ženy "B" (9. místo ve 2. lize) - Tento tým zcela jasně doplatil na marodku a menší kádr. I když byl podporován juniorkami, ve druhé polovině sezóny se musel spoléhat především sám na sebe, protože přednost dostal A tým bojující o postup. Proto si hráčky B týmu zaslouží uznání za jejich bojovnost!

Juniorky (3. místo v 1. lize, postup do nadstavby) - Vinohradské juniorky zažily skvělou sezónu. Postoupily až do nadstavby 1. ligy, kde se však ještě ukázala značná kvalita soupeřů. Přesto je to však obrovský posun vpřed. Takového úspěchu se ještě nepodařilo dosáhnout.

Starší žáci (9. místo v 1. lize)

Mladší žáci (5. výkonnostní koš)

Elévové (5. výkonnostní koš)
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.