Juniorky vstoupily do nadstavby vítězně, na Liberec ale nestačily

9. 12. 2012

Juniorky

3 minuty čtení

Víkendové zápasy juniorek skončily stejným skóre 8:3, jednou se radovaly z vítězství, podruhé okusily hořkost prohry.

V sobotu se setkaly na hřišti v Čakovicích naše juniorky již podruhé za sebou s týmem FBC Dobruška. Poslední utkání, které se uskutečnilo před 14 dny, skončilo remízou 4:4. Není tedy divu, že hráčky Sokola si nechtěly nechat znovu sebrat body od stejného týmu. 
 
Do utkání vstoupily v tempu, herně byly silnějším týmem, což se také podepsalo na skóre po první třetině - 3:1. Vyhráno však ještě nebylo. Na týmu však bylo vidět, že si věří, ale zároveň si uvědomuje sílu a šikovnost soupeřek. Proto se ani ve druhé třetině nenechaly sokolky zahanbit a skóre se na světelné tabuli neustále zvyšovalo, zejména ve prospěch sokolek. Do konce utkání se Dobrušce nepodařilo přiblížit na méně než dvoubrankový rozdíl, při závěrečném hvizdu se vinohradské slečny mohly radovat z vítězství 8:3 a prvních tří bodů v nadstavbové části soutěže.
 
Druhé utkání bylo tvrdším oříškem, poprvé v sezóně se juniorky setkaly s týmem, který byl tím nejúspěšnějším v loňské juniorské soutěži, a sice s Libercem. I přestože Liberečanky nepřijely v nejsilnějším složení, neuměly hráčky Vinohrad odpovědět na jejich rychlost, důraz a přesnost. Zaspaly začátek utkání a i přestože vinou vlastního gólu liberecké hráčky se na chvíli dostaly do vedení, nedokázaly toho využít a v dalším průběhu utkání padaly góly hlavně do sítí vinohradské branky.
 
Pro juniorky to bylo zklamáním, v letošní sezóně tak velkou prohru utrpěly poprvé. Nutno ale zmínit, že v nadstavbě se k našim mladým nadějím připojily tři týmy, které jsou herně o stupeň, ne-li o dva výše, a všechny mají ženské extraligové týmy, a tak i když nebudou juniorky tak suverénní jako doposud, získají cenné zkušenosti a jsou v pozici, kdy můžou pouze překvapit.
 

Sobotní výsledky juniorek:

TJ SKV - FBC Dobruška 8:3
TJ SKV - FBC Liberec 3:8
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.