Špatná první třetina určila ráz utkání. SKV prohrálo v Pardubicích 3:7

12. 11. 2018

Muži A

3 minuty čtení

Vinohrady padly v televizní předehrávce 13. kola Tipsport Superligy na hřišti Pardubic 3:7. O neúspěchu rozhodlo především prvních 12 minut, ve kterých SKV inkasovalo čtyři branky. Tuto ztrátu už Vinohradští ve zbytku zápasu nedohnali.

Nástup do zápasu měli domácí skvělý. Naopak Vinohradští působili po prvních inkasovaných brankách jako opaření. V páté minutě zahrávali hráči SKV standardní situaci na útočné polovině hřiště. Míčku se však jednoduše zmocnil gólman Haleš a dlouhým výhozem oslovil Černého. Ten ještě Mazáka v brance Vinohrad nepřekonal, dorážející Žáček už ano.

Jen o pár vteřin později přidali Pardubičtí druhý zásah. Samostatný únik proměnil Kourek. A za další minutu to bylo 3:0. Škeříkovu dorážku si Mazák nešťastně srazil do branky. Vinohradští se pak na chvíli oklepali a zkusili zaútočit, jenže za nedlouho přišla další inkasovaná branka. Savický našel na druhé straně hřiště Přemka Pakostu a ten měl dostatek času přesně zamířit.

Po čtvrté inkasované brance došlo ke střídání brankářů a do vinohradské branky poprvé v letošní sezoně zamířil Jiří Buchta. Do konce úvodní části udržel čisté konto a nulu v kolonce obdržených gólů měl až do 28. minuty. To se v přesilovce po křížné náhrávce Zozuláka podruhé v utkání trefil Pakosta.

Pak se konečně připomněli i Vinohradští. Gregor ze vzduchu sklepl do sítě přihrávku Hartmana a snížil na 1:5. V závěrečné části oba týmy přidaly po dvou gólech a Pardubice nakonec vyhrály televizní duel 7:3. V konečném součtu si dva přesné zásahy připsal útočník Lukáš Gregor a byl vyhlášen nejlepším hráčem SKV.

„Nekoncentrovaný vstup do zápasu nás stál celé utkání. V zápase nám nevycházelo téměř nic. Jsme rádi alespoň za korekci skóre,“ zhodnotil střetnutí kouč Michal Pazdera. Další duel čeká sokoly v neděli, kdy se na domácí půdě od 18 hodin střetnou s Bulldogs Brno.

Sokol Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:3 (4:0, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Žáček (Černý), 5. Kourek, 7. Škeřík (Petr), 12. P. Pakosta (Savický), 28. P. Pakosta (Zozulák), 51. Petr (Savický), 56. Zozulák (TS) – 38. Gregor (Hartman), 55. Svoboda (Z. Stuchlík), 57. Gregor (Jelínek). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 557.

Sestava SKV: Mazák (12. Buchta) - O. Stuchlík (C), Hanák, Jelínek, Vnuk, Houra, Lanc, D. Záň - Z. Stuchlík, Linhart, Svoboda - Skřivánek, Gregor, Hartman - J. Záň, Rossi, Harnesk - Hájek, Dolejš. Trenér: Michal Pazdera.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.