Navrátilec Jan Svoboda: Nedělní zápas musíme zvládnout jako tým

14. 11. 2018

Muži A

2 minuty čtení

Vinohradští prohráli v televizní předehrávce 13. kola Tipsport Superligy v derby sokolů s domácími Pardubicemi 3:7. Prohru zapříčinil především mizerný start do utkání. Po zápase promluvil pro klubový web útočník a navrátilec do řad SKV Jan Svoboda.

Už ve 12. minutě to bylo 4:0 pro domácí a gólmana Mazáka vystřídal v brankovišti jeho náhradník Jiří Buchta. „Byl to nepovedený zápas po mnoha stránkách - vlažný začátek, mnoho ztrát míčků v klíčových pozicích, následných brejků a tristní efektivita v zakončení, spálil jsem, co jsem mohl. Pochvala pro Jirku Vanbiesbroucka Buchtu, který nás posléze držel na dostřel téměř do konce zápasu,“ ohlédl se za střetnutím v Pardubicích Svoboda.

Už v neděli se sokolové představí znova, tentokráte na domácí půdě. Soupeřem budou brněnští Bulldogs. „Očekávám dva kvalitní tréninky a krvežíznivý tým. Výhru za tři body, zápas, který musíme jako tým zvládnout, pro naše sebevědomí do další práce. Tajným snem nechť je i velká podpora z publika, pak to samo běhá,“ přeje si vytáhlý útočník také slušně zaplněné ochozy.

Svoboda se do vinohradských řad vrátil po třech letech strávených ve střešovickém Tatranu. „Jak jsem psal na instáči, fíls gut tu bí bek houm. Parádní parta a týmový duch, výborní hráči a nadějná líheň. Je na nás, slovy Ivana Hlinka, se z toho nepo***t, a brát body tam, kde to jde,“ okomentoval svůj návrat. Utkání s Bulldogs Brno se hraje v neděli od 18 hodin v Rieger aréně.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.