Elévky poprvé na domácí hale a poprvé vítězné!

17. 11. 2018

Elévky

3 minuty čtení

V sobotu 10. listopadu sehrály svůj druhý letošní turnaj naše nejmladší slečny, elévky. Tentokrát jsme pořádali v naší hale – tedy v té menší, na dorostovém sále.

Čekali nás čtyři soupeři, což už byla pořádná porce zápasů. Oproti minulému kolu jsme ale byli připraveni o dost lépe a zatímco posledně jsme se na zápas tak tak sešli, nyní dorazilo sedm statečných. Holky tak měly dostatek sil až do konce turnaje. Ale pěkně popořádku.

První zápas jsme hráli proti FA Mladé Boleslavi – Dobrovízi. Posledně nám zápas proklouzl mezi prsty po výsledku 3:4. Nyní jsme tak vsadili vše na obranu, do brány šla Julča Blahníková, která nepustila ani jednu střelu soupeřek a z brány tak udělala nedobytnou tvrz! K tomu jsme využili tři nabídnuté šance a bylo z toho historicky první vítězství elévek SKV!

Do druhého zápasu holky vstoupily velmi vlažně, vědomí prvního vítězství je očividně ukolébalo a soupeř – FA Mladá Boleslav – Dračice trestal. Po bídném výkonu jsme prohráli 0:5 a byl čas vrátit se zpět na zem. Třetí zápas proti Novému Strašecí byl zase jiná písnička. Dobrá obrana, rychlý přechod do útoku a využívání šancí nám po poločase 3:3 dávaly naději na další body. V druhém poločase se ale soupeřky rozstřílely a potvrdily tak roli favorita. Výsledek 5:9 je velmi pěkný, zápas rozhodně tak jednoznačný jako před třemi týdny nebyl.

V posledním zápase jsme nastoupili proti do té doby bezchybné Spartě. Po prvních minutách svítilo na ukazateli skóre 2:0 pro SKV, ale poté se holky Sparty probudily a rychle strhly vedení na svou stranu. Ve druhém poločase začalo skóre hrozivě narůstat. S vědomím posledních pár minut dnešního turnaje holky zabraly a snížily na konečných 6:8 pro Spartu.

Hodnocení ze strany trenérů tak bylo po turnaji více než pozitivní – posun ve hře, zlepšená komunikace, základy herních prvků. A hlavně zapálení všech holek pro hru a vytváření nových přátelství. To vše jsme v sobotu u našich miniladies mohli vidět. A o tom je SKV!

Trenéři Lucka Šťastná a Dalibor Nigrin

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.