Výhru nad Brnem vystřelil v prodloužení Ondřej Stuchlík!

18. 11. 2018

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové ve 14. kole Tipsport Superligy porazili Bulldogs Brno 5:4 v prodloužení. Vinohrady v utkání třikrát vedly o gól, ale soupeř pokaždé dokázal srovnat. V prodloužení při hře 3 na 3 natáhl z dálky Ondřej Stuchlík a vystřelil Vinohradských výhru.

Brno už po 28 vteřinách díky Koláčnému vedlo. Vinohradští postupně přebrali aktivitu a vytvořili si několik šancí. V deváté minutě se Gregor nejprve zbavil svého strážce, poté nadvakrát vypálil a jeho dělovka skončila pod břevnem. Do šaten se tak po dvaceti minutách šlo za smírného stavu.

Do úvodu druhého dějství si domácí přenesli přesilovou hru. Gregor přenechal míček Svobodovi a ten ho v nepřehledné situaci pro hostujícího brankáře zametl do branky. I v prostřední dvacetiminutovce byli Vinohradští nebezpečnější, ale hra obou mužstev nebyla moc urovnaná. V závěru ještě Gregor smolně neproměnil trestné střílení, a tak SKV vedlo pouze o gól 2:1.

V závěrečné třetině padlo nejvíce branek. Za Bulldogs srovnal Kadavý, ale následně dokázal v oslabení zaskočit hostující obranu Svoboda, když individuální akcí vrátil Sokolu těsné vedení. Pak si nešťastnou chvilku vybrala také domácí defenziva. Jelínek ztečoval do branky pokus buldoků a bylo opět srovnáno.

Závěrečná desetimunutovka přinesla šance na obou stranách. V 51. minutě byli blíže k triumfu domácí, když se po střele z dálky prosadil Hartman. Bulldogs tak vrhli síly do útoku a tlak nakonec vyústil v další srovnání. Surkoš ukořistil míček, nastřelil ho na branku a poslal utkání do prodloužení.

Nastavený čas trval pouze osm vteřin. Linhart vyhrál pro SKV buly, na hřišti se pak sešla trojice Stuchlík - Stuchlík - Svoboda a vybojovala standardní situaci v zajímavém prostoru. Zbyněk Stuchlík přiťukl míček bratru Ondřejovi a ten krásnou střelou z dálky propálil vše, co mu stálo v cestě. SKV vyhrálo 5:4 v prodloužení a ukořistilo proti Brnu dva body.

„Měli jsme dnes spoustu dobrých pasáží, ale i těch špatných. Bohužel polevení ve druhé třetině nás stálo bod. V některých situacích přestáváme volit řešení, která jsou přínosné pro tým, ale volíme řešení, o kterých si myslíme, že jsou atraktivní pro diváky,“ ohlédl se za zápasem trenér SKV Michal Pazdera.

Další zápas čeká sokoly až po prosincovém mistrovství světa v Praze. 16. 12. se v Rieger aréně uskuteční derby mezi SKV a Tatranem. První vzájemný zápas v letošní sezoně vyhrály ve Střešovicích Vinohrady, a tak bude zajímavé sledovat druhou konfrontaci těchto soupeřů.

TJ SKV - Bulldogs Brno 5:4 (1:1, 1:0, 3:3 - 1:0) po prodl.

Brank a nahrávky: 9. Gregor, 21. Svoboda (Gregor), 45. Svoboda, 51. Hartman (Lanc), 61. O. Stuchlík (Z. Stuchlík) – 1. Koláčný (Pešek), 42. Kadavý (Koláčný), 45. Jelínek (vlastní), 57. Surkoš. Rozhodčí: Baloun, Šuvada. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 90.

Sestava SKV: Weissgärber - O. Stuchlík (C), Hanák, Jelínek, Vnuk, Houra, Lanc, D. Záň - Linhart, Z. Stuchlík, Svoboda - Gregor, Skřivánek, Hartman - J. Záň, Dolejš, Rossi - Harnesk. Trenér: Michal Pazdera.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.