Dvě domácí výhry, 6 bodů a 21 vstřelených gólů. Ladies nadále vedou 1. ligu

18. 11. 2018

Ženy A

4 minuty čtení

Ladies o víkendu absolvovaly první skutečně domácí zápasy v tomto ročníku. Předchozí dva totiž sehrály v azylu na Zeleném Pruhu. Rieger aréna holkám svědčila. V sobotu deklasovaly Soběslav 16:2 a v neděli zdolaly houževnatý Týn 5:1.

Svěřenkyně Jonáše Sigla se na oba zápasy připravovaly s notnou dávkou obezřetnosti. Jednalo se totiž o jediné dva týmy, které zatím letos uštědřily Vinohradům porážku. Skóre sobotního střetnutí otevřela ve třetí minutě Kutnarová a jen o pár vteřin později zvýšila na 2:0 Žižková.

Hostující hráčky dokázaly brzo snížit, ale bylo to naposledy, kdy držely s domácím výběrem krok. Pak už sázely Ladies jeden gól za druhým. Bartošová po výběhu přes osu hřiště zvýšila na 3:1 a gólový účet první třetiny uzavřela z velkého brankoviště Žižková.

Jestliže první třetina duelu se Soběslaví ještě nenapověděla, že se zápas změní v jednoznačnou záležitost, ta druhá už ano. Vinohradské hráčky si totiž otevřely střelnici. Ve druhém dějství nasázely soupeřkám pět gólů a ve třetím dokonce sedm. Samy inkasovaly už pouze jednou a duel se Soběslaví tak vyhrály 16:2.

Šest zásahů si připsala Radka Kylarová, přičemž u pěti z nich asistovala Lenka Kalistová. Pět bodů zaznamenala Alena Žižková a čtyři přidala Natálie Bartošová. „Dnes nám to tam hezky padalo, na rozdíl od našeho prvního letošního setkání v Soběslavi,“ zhodnotil vítězný duel asistent trenéra Pavel Doubek.

TJ SKV - Banes Florbal Soběslav 16:2 (4:1, 5:0, 7:1)

Branky a nahrávky: 3. Kutnarová (Dobisíková), 3. Žižková, 16. Bartošová (Žižková), 19. Žižková (Bartošová), 24. Bartošová (Žižková), 24. Kylarová (Kalistová), 29. Kylarová (Kalistová), 35. Kylarová (Kalistová), 39. Sladkovská (Kutnarová), 44. Vejvodová (Trunečková), 48. Kylarová (Kalistová), 50. Kytková, 51. Žižková (Bartošová), 51. Kylarová, 54. Dobisiková (Vejvodová), 59. Kylarová (Kalistová) - 10. Juhaňáková, 41. Pospíšilová (Kabešová). Rozhodčí: Šaroch, Fišer. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 18.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická, Hamerníková, Jiříčková - Kutnarová, Vejvodová, Dobisíková - Bursová, Bartošová, Žižková - Kylarová, Kytková, Kalistová. Trenér: Jonáš Sigl.


Ladies před 14 dny na půdě Týna prohrály těsně 1:2 a problémy jim dělala zejména osobní obrana domácích. Tentokráte se svěřenkyně kouče Sigla nenechaly zaskočit. Do vedení je ve čtvrté minutě poslala pohotovou střelou Radka Kylarová.

V závěru třetiny pak hostující obrana zazmatkovala, čehož využila Tereza Trunečková a poslala SKV do dvoubrankového vedení. Klidný dvougólový náskok vzala domácím chyba v rozehrávce. Míčku se zmocnila Stašková a snížila na rozdíl jediné trefy.

Druhá část žádnou branku nepřinesla. Ačkoliv se SKV snažilo tvořit hru, nevytvořilo si dostatek vyložených příležitostí. Definitivní rozhodnutí o osudu utkání tak padlo až v poslední čtvrt hodině. Dvakrát se v rozmezí dvou minut zaskvěla Nikola Hamerníková - nejprve po individuální akci a následně skórovala i po krásné střele z dálky.

Týn si sice v závěru vytvořil několik pološancí, ale na větší odpor už se nezmohl. Tři body pro SKV stvrdila pět minut před koncem Kalistová. SKV vyhrálo 5:1. „Udělali jsme si hezký gólový víkend s jistým výkonem ve hře dozadu. Jsme moc rádi za šest bodů,“ ohlédl se za oběma zápasy Jonáš Sigl, kouč lídra tabulky 1. ligy.

TJ SKV - Rudý Dračice Mladých nadějí Týn 5:1 (2:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Kylarová (Kalistová), 19. Trunečková (Vejvodová), 45. Hamerníková, 47. Hamerníková (Jiříčková), 56. Kalistová - 19. Stašková. Rozhodčí: Pavlík, Větrovec. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 42.

Sestava SKV: Kuchyňková - Kutnarová, Sladkovská, Šádková, Skalická, Hamerníková, Jiříčková - Trunečková (C), Vejvodová, Dobisíková - Bursová, Bartošová, Žižková - Kylarová, Kytková, Kalistová. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.