Musíme toho vylepšit hodně, řekl autor vítězné trefy proti Brnu Ondřej Stuchlík

20. 11. 2018

Muži A

2 minuty čtení

Z prodloužení duelu s Bulldogs Brno uplynulo jen osm vteřin. Zbyněk Stuchlík rozehrál standardku na svého bratra Ondřeje a ten vstřelil gól. Sokolové jdou do reprezentační pauzy s výhrou, ale i s vědomím, že musí na hodně věcech zapracovat.

Sokolové třikrát v utkání vedli o gól, ale Bulldogs dokázali vždy těsnou ztrátu smazat. „Celou hru měli postavenou na tom, že čekali na naše chyby a z nich chodili jednoduše do zakončení. Nám tedy stačilo žádnou takovou chybu neudělat, což se nepovedlo,“ ohlédl se za duelem 14. kola Tipsport Superligy Ondřej Stuchlík.

Diváci viděli v utkání hodně soubojů, pohledných akcí bylo jen pár. „Nejednalo se o žádný super zápas. Hráči Brna bránili střed hřiště a trpělivě čekali na naše ztráty, ze kterých by mohli jít do protiútoku. Část zápasu se nám dařilo jim takové šance nedávat, ale pak jsme polevili a výhoda byla na straně Brna,“ zhodnotil kapitán, proč se Brnu podařilo pokaždé srovnat.

Za stavu 4:4 dospěl duel do prodloužení. Na hřišti byla v úvodu elitní trojice ve složení Zbyněk Stuchlík, Ondřej Stuchlík a Jan Svoboda. „Pokyny ze střídačky byly takové, že nemusíme jít hned do zakončení. Spíš si připravit ideální zakončení,“ usmál se kapitán SKV, jelikož hned první akce paradoxně skončila gólem.

„Při té standardce jsem si trochu odskočil do strany a bránicí hráč se pohnul se mnou, takže ve zdi vznikla díra. Tak jsem si jen křiknul o míček a šel do rychlého zakončení,“ popsal Ondřej Stuchlík svou vítěznou trefu. Vinohradští tak porazili Bulldogs 5:4 v prodloužení.

I přes zisk dvou bodů zůstávají Vinohrady na 13. příčce. Další zápasy se kvůli mistrovství světa odehrají až v prosinci. Co tedy musí sokolové vylepšit? „Je toho hodně. Měli bychom zapracovat na zlepšení ‚chemie” v jednotlivých lajnách. Dále se budeme muset věnovat obraně v rychlých protiútocích, potom naší rozehře a zlepšit hru ve středním pásmu,“ dodal obránce SKV.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.