Shrnutí víkendu: Velmi úspěšný týden pro SKV, vítězily všechny kategorie!

27. 11. 2018

Klub

5 minut čtení

SKV má za sebou velmi vydařený víkend. Dvě vítězství zaznamenali junioři i všechny mužské rezervní týmy. Muži C dokonce zůstánou přes Vánoce na 1. místě. Udržení v prvním koši vybojovaly starší žákyně. No a postup do 3. koše slaví starší žáci!

Benfika se po nepovedeném vstupu do sezony zvedla

Z prvních pěti zápasů vybojovalo mužské béčko v letošním ročníku pouhé dva body. Tým zvyklý vyhrávat tak zažil nejhorší vstup do sezony za posledních devět let. Nyní už se svěřenci Viktora Vondry odrazili k lepším výsledkům. V sobotu nejprve porazili houževnatě bránící Start98 2:1.

V pondělí pak Nigrin a spol. nadělili mladoboleslavské Florbalové akademii osm gólů a zvítězili 8:2. Základ k triumfu položili sokolové už v první třetině, kdy se dvakrát trefil Neuman a jednou Šach. Benfika vyhrála poslední čtyři zápasy a v tabulce divize se posunula na šesté místo.

Céčko stráví Vánoce na 1. místě regionální ligy!

Loni muži C bojovali o záchranu v regionální lize (soutěž o úroveň níže než divize) do poslední kola. Letos se céčku nebývale daří. Celtics mají na kontě už sedm výher v řadě a vévodí tabulce. Na druhé Future mají náskok dvou bodů a minimálně do poloviny ledna zůstanou na první příčce.

V neděli se sokolové prezentovali hlavně dobrou obranou. Nebýt výpadku v zápase s Black Angels B, inkasovaných branek by bylo ještě méně. Céčko nakonec vyhrálo 7:3, dvěma trefami se prezentovali Jan Otta a Ondřej Zelený. Ve druhém zápase si pak Vinohradští poradili s Kubánským Klanem a po soustředěném výkonu vyhráli 6:1.

Junioři podruhé v sezoně zažili šestibodový turnaj

Podruhé v tomto ligovém ročníku se bez ztráty bodu na turnaji obešli junioři. Parta kapitána Jana Otty zdolala Falcon 7:5 a Benešov 7:2. V obou zápasech se přitom museli junioři obejít bez opory Pavla Hájka. V prvním zápase exceloval se čtyřmi asistencemi Martin Entlicher, dva góly vstřelili kapitán Otta a Martin Šolaja.

Druhý duel proti Benešovu vyšel dvougólovým střelcům Šimonům Duškovi a Královi. Tři body si připsal Jan Pinkas. Junioři SKV se po zisku šesti bodů vyšvihli na pátou příčku 2. ligy. Na třetí Prague Tigers přitom ztrácejí pouhé dva body.

Starší žákyně udržely nejvyšší koš

Mužem týdne bychom mohli označit Petra Blažeje (foto). Ten s béčkem a céčkem zaznamenal ze tří zápasů tři výhry a v sobotu ještě dokázal v roli trenéra se staršími žákyněmi udržet nejvyšší koš. Stržky přitom čelí protivníkům jako jsou Chodov, Black Angels nebo Panthers. Holky zvládly duel o vše s panterkami a v elitním koši si zahrají i příště.

Dvě výhry zapsalo mužské déčko. Zisk šesti bodů znemaná posun na sedmé místo pražské soutěže. Skvěle si vedli starší žáci. Díky třem výhrám vybojovali postup do třetího koše. O jejich úspěchu jsme psali v samostatném článku. O víkendu hráli také elévové a elévky.

Elévové si ve skupině připsali jednu výhru a jednu porážku, což jim vyneslo boj o třetí příčku. Ve velmi tvrdém utkání s Petrovicemi se nakonec radoval soupeř, který zvítězil těsně 7:6. V závěru zápasu si elévové vyzkoušeli i hru bez brankáře. Podle trenérů všichni makali na sto procent!

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
TJ SKV - Start98 Praha-Kunratice B 2:1
TJ SKV - Florbalová akademie MB "A" 8:2

Muži C:
TJ SKV - Black Angels B Benfica 7:3
TJ SKV - IBK Kubánský Klan 6:1

Muži D:
TJ SKV - Lisboa 99 5:1
TJ SKV - SOKOL CHODOV 3:2

Junioři:
TJ SKV - Floorball Club FALCON 7:5
TJ SKV - SK Florbal Benešov 7:2

Starší žáci:
TJ SKV - FAT PIPE Florbal Chodov white 6:1
TJ SKV - FbŠ Bohemians Praha 4 zelení 5:2
TJ SKV - Floorball club Falcon black 4:0

Starší žákyně:
TJ SKV - FAT PIPE Florbal Chodov 0:10
TJ SKV - Black Angels 1:1
TJ SKV - Panthers Praha 2:1

Elévové:
TJ SKV - Floorball Club FALCON blue  13:3
TJ SKV - Technology Florbal MB Blue 1:13
TJ SKV - TJ Sokol Petrovice 6:7

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.