Dvakrát s čistým kontem! Ladies zapisují do tabulky dalších šest bodů

16. 12. 2018

Ženy A

4 minuty čtení

Ladies mají za sebou úspěšný víkend. Svěřenkyně Jonáše Sigla porazily Týn nad Vltavou 5:0 a Texas 4:0 a s čistým štítem připisují do tabulky 1. ligy žen další porci šesti bodů. Čtyři branky z devíti vstřelených zařídila Radka Kylarová.

Ladies v úvodu zápasu držely míček a kontrolovaly hru. Radka Kylarová s Lenkou Kalistovou se v předešlých zápasech prezentovaly dobrou hrou. Formu si přenesly i do duelu s Týnem. V sedmé minutě Kalistová předložila míček své parťačce Kylarové a ta ho s klideme poslala do sítě. V 15. minutě navýšila domácí vedení Trunečková, když prostřelila blokující hráčky soupeře.

SKV i ve druhé části diktovalo tempo hry a na branku soupeře vyslalo 15 střel! V hostující brance ovšem často čarovala brankářka Werbynská. Dva pokusy za svá záda přeci jen pustila. Ve 34. minutě rychle rozehrála standardku Kutnarová a Vejvodová se z dálky prosadila. O pár vteřin později dala na 4:0 Žižková. SKV tak šlo do závěrečné dvacetiminutovky s bezpečným náskokem.

Svěřenkyně Jonáše Sigla si i ve třetím dějství vypracovaly dost solidních šancí. Gólově dopadla pouze ta ze 45. minuty. Kalistová opět našla Kylarovou a ta zametla míček do sítě. Vinohrady zvítězily nad Týnem 5:0 a museli bychom zapátrat hodně do historie, abychom našli zápis, ve kterém ženský A tým udržel čisté konto. To náleží brankářce Elišce Kuchyňkové.

„Jsem rád, že jsme herní převahu dokázali přetavit i v převahu brankovou, a vcelku jednoznačně jsme dokráčeli v dnešním utkání k vítězství. Soupeř velmi dobře bránil a jeho brankářka předváděla velmi dobré zákroky, bez kterých by počet vstřelených branek byl určitě vyšší,“ pochválil gólmanku Týna asistent trenéra Pavel Doubek.

TJ SKV - Rudý dračice Mladých Nadějí Týn 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Kylarová (Kalistová), 15. Trunečková (Kutnarová), 34. Vejvodová (Kutnarová), 35. Žižková (Šádková), 45. Kylarová (Kalistová). Rozhodčí: Šubrt, Jirka. Vyloučení: 0:0. Diváci: 24.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická, Hamerníková, Jiříčková - Vejvodová, Dobisíková, Kutnarová - Žižková, Bartošová, Bursová - Kalistová, Kylarová, Kytková. Trenér: Jonáš Sigl.


Ani v neděli si Ladies nekomplikovaly situaci a k výhře začaly směřovat už od prvních minut. Skóre ve čtvrté minutě otevřela kanonýrka Kylarová. Ve 13. minutě to bylo už 2:0, trefila se Kalistová. Sokolky pak ještě nevyužily jednu přesilovku, i tak ale po úvodních dvaceti minutách hájily dvougólový náskok.

Jestliže v první části soupeř hrozil z rychlých brejků, v té druhé se podařilo domácí obraně pracovat na sto procent. Texas ani jednou neohrozil brankářku Vyrobíkovou, tudíž mohlo SKV navýšit skóre. Skoro v polovině utkání se prosadila kapitánka Trunečková. Vinohrady přidaly ve třetí části ještě jednu trefu a nad Texasem zvítězily i potřetí v této sezoně.

„Herní převahu nedokážeme přetavit ve vstřelené branky, i tak jsme samozřejmě spokojeni s výsledkem a předvedenou hrou. Musíme však pracovat na kvalitě zakončení,“ dodal k utkání asistent trenéra Pavel Doubek, který tak naznačil, že tým má ještě co zlepšovat. Po tomto víkendu Ladies zůstanou na vedoucí příčce 1. ligy žen.

TJ SKV - FBC Texas Longhorns 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kylarová (Skalická), 13. Kalistová (Kylarová), 28. Trunečková (Vejvodová), 59. Kylarová (Hamerníková). Rozhodčí: Voltr, Váňa. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 22.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická, Hamerníková, Jiříčková - Vejvodová, Dobisíková, Kutnarová - Žižková, Bartošová, Bursová - Kalistová, Kylarová, Kytková. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.