Soustředili jsme se na svoji hru, hodnotil výhru nad Tatranem Martin Skřivánek

18. 12. 2018

Muži A

2 minuty čtení

V kádru Tatranu strávil útočník Martin Skřivánek dva roky. Teď ale střílí góly za SKV. A právě proti svému bývalému klubu se v neděli dvakrát prosadil, čímž pomohl zajistit Vinohradským tři body do tabulky. Druhý výhra v sezoně nad 16násobným mistrem potěší!

Sokolové nevstoupili do nedělního derby vůbec dobře a už ve 13. minutě prohrávali 0:3. Přesto se dokázali do utkání vrátit. „Řekli jsme si, že ať bude stav jakýkoli, budeme se soustředit na svoji hru. To se nám ve zbytku zápasu vyplatilo,“ osvětlil příčiny obratu Martin Skřivánek.

Byl to právě on, kdo dvěma góly do první přestávky snížil ztrátu. Přitom dres Střešovic v minulosti oblékal. „Samozřejmě to pro mě není zápas jako každý jiný. V Tatranu jsem působil dva roky a pro můj osobní rozvoj to bylo velmi důležité období, proto tohle utkání bude vždy speciální,“ řekl.

Duel nakonec sokolové především díky skvělé druhé třetině dovedli do vítězného konce a připsali si druhý triumf nad Tatranem v této sezoně. V prvním vzájemném duelu dokázali vyhrát ve Střešovicích 8:5, nyní na domácí půdě zvítězili 6:5.

„Úspěch to samozřejmě je. Na druhou stranu nás v sobotu čeká velmi důležitý zápas, na který je potřeba se připravit,“ vzhlíží už Skřivánek k sobotnímu duelu na hřišti Znojma. Ještě mezitím se Vinohradští ve čtvrtek představí proti Chodovu. Půjde o školní zápas, jehož start je naplánován už na 10 hodin dopoledne.

„Bude to pro mě první dopolední zápas, takže se na něj těším,“ přiznal Skřivánek před čtvrtečním soubojem. V sobotu pak přijde onen velice důležitý duel na Moravě. "Víkendové utkání ve Znojmě je pro nás jedním z klíčových zápasů. Musíme teď všechnu přípravu směřovat na tento zápas, abychom si mohli užít klidné svátky," dodal na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.