Elévky ve městě automobilů

19. 12. 2018

Elévky

2 minuty čtení

V neděli 16. prosince jsme měli náš letošní poslední ligový turnaj, a to v Mladé Boleslavi. Opět nás čekali čtyři soupeři, takže pořádná porce zápasů.

Připraveno bylo šest florbalu chtivých hráček ve složení Julča, Karolínka, Justýnka, Emilka, Esterka a Maya. Pro Esterku s Mayou to byly první velké zápasy v černožlutých barvách SKV. První zápas jsme hráli proti tradičnímu soupeři – zebrám z Nového Strašecí. Na tento zkušený tým zatím prostě herně nestačíme, ale i tak jsme bojovali a na konci svítilo na ukazateli skóre 2:7.

Druhé utkání holky sehrály proti Spartě, která měla stejný počet hráček 5+1. Nebylo se tedy nač šetřit, do zápasu jsme vstoupili aktivněji a po snížení na 3:4 jsme měly soupeřky nadosah. Bohužel to bylo v zápase naposledy a konečné skóre 5:13 vypadá i přes vyrovnanější průběh zápasu hodně hrozivě.

Třetí zápas byl proti malým Wizardkám z DDM Praha 10. S tímto týmem jsme zatím neměli žádnou zkušenost – asi k nám čarodějky přišly z vyššího koše. To se ukázalo v průběhu celého zápasu, kdy jsme si moc nečuchli. Konečné skóre 1:12 je toho důkazem.

Zbýval tak poslední zápas, proti FA Mladá Boleslav. Na minulém turnaji jsme tohoto soupeře poprvé porazili, ale nyní jsme takové štěstí neměli. Holky už byly myšlenkami asi na cestě zpátky do Prahy, a tak po odevzdaném výkonu jsme zapsali prohru 0:4, sbalili věci a vyrazili zpátky domů.

Společně se ale už těšíme na další turnaj, který bude v neděli 13. ledna u nás doma v sokolovně na Vinohradech. Do té doby přeji holkám i všem rodičům krásné vánoční svátky plné rodinné pohody a do nového roku kromě zdraví a úspěchů ve škole i hodně florbalové radosti v naší SKVělé rodině!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.