Sokolové po skvělém obratu slaví výhru v prodloužení nad Českou Lípou

6. 1. 2019

Muži A

4 minuty čtení

Tři a půl minuty před koncem zaostávali Vinohradští za Českou Lípou o dvě branky. Nakonec však dokázali 15 vteřin před závěrečnou sirénou srovnat a Jan Svoboda v prodloužení vystřelil druhý bod. Vinohrady tak porazily v 18. kole Tipsport Superligy Lípu 7:6.

Nástup do zápasu a celou první třetinu zvládli sokolové solidně. Už v 59. vteřině se dostal volný míček k Hartmanovi, který ho nikým nerušený poslal na zadní tyč a otevřel skóre. Ve 14. minutě Svoboda po pěkné střele od mantinelu zužitkoval přesilovou hru a zvýšil na 2:0. Hned vzápětí sice chybné rozehrávky Vinohradských využil ke snižujícímu gólu Štěrba, přesto odcházeli sokolové do šaten po první části s dvoubrankovým náskokem. Skřivánek totiž na přední tyči nachytal brankáře Ponomareva.

První desetiminutovka prostředního dějství byla pro domácí hráče jako z hororu. Už po čtyřech minutách se dvoubrankový náskok rozplynul a těsně před polovinou utkání Krajcigr svou druhou trefou poprvé poslal Českou Lípu do vedení. Ve zbytku druhé části ještě sokolové nevyužili přesilovou hru a do poslední dvacetiminutovky tak šli s cílem dohnat těsnou ztrátu.

Domácí tým přežil v úvodu třetí třetiny oslabení, pak se ihned hnal do útoku, ale bez gólového efektu. Naopak Českolipští navýšili vedení. Jansa utekl vinohradské obraně a střelou pod horní tyčku nedal Weissgärberovi šanci. Poté si vzal slovo Svoboda, vykličkoval až do brankoviště a dal svým zásahem sokolům šanci na úspěch. Přetahovaná pokračovala, jen o minutu později si Lípa vzala dvougólové vedení zpět. Podruhé v utkání se prosadil Jansa.

A pak následovala vinohradská stíhací jízda. Trenér Michal Pazdera odvolal brankáře Weissgärbera a SKV to zkoušelo v šesti. Naději vykřesal tři a půl minuty před koncem ve formě hrající Hartman. Seběhl si na střed, obdržel přihrávku od Skřivánka a přízemní střelou k tyči snížil na 5:6. Vinohrady to i dál zkoušely bez brankáře. Českolipští několikrát zkoušeli trefit odkrytou branku a jednou dokonce nastřelili tyčku. Časomíra už odpočítávala poslední vteřiny, když se skákavý míček objevil před Ondřejem Stuchlíkem a vinohradský kapitán ho bekhendem zametl do sítě.

Nabuzení domácí byli v prodloužení aktivnější, ale opět měli několikrát při hře bez brankáře namále. Nakonec však druhý bod urvali. Ondřej Stuchlík přihrávkou uvolnil Svobodu a ten ránou z první vystřelil domácímu týmu výhru. SKV porazilo Českou Lípu 7:6 v prodloužení po skvělém obratu a posunulo se na 11. příčku superligové tabulky. V nadcházejícím týdnu čeká svěřence Michala Pazdery domácí utkání ve Vítkovicích a pak výjezd na hřiště ostravského FBC.

TJ SKV – FBC Česká Lípa 7:6 (3:1, 0:3, 3:2 – 1:0) po prodl.


Branky: 1. Hartman, 14. Svoboda (Hartman), 15. Skřivánek, 55. Svoboda (Hartman), 57. Hartman (Skřivánek), 60. O. Stuchlík, 63. Svoboda (O. Stuchlík) – 14. Štěrba (Jirsa), 22. Kadlec (Slaný), 25. Krajcigr (Štěrba), 30. Krajcigr, 48. Jansa, 56. Jansa (Ekl). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 140.

Sestava SKV: Weissgärber - O. Stuchlík, Hanák, Jelínek, Kachnič, Lanc, D. Záň - Z. Stuchlík, Linhart, Harnesk - Svoboda, Gregor, Vnuk - Hartman, Skřivánek, J. Záň - Rossi. Trenér: Michal Pazdera.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.