13 gólů do sítě Litvínova, 5 do sítě Chomutova. Ladies berou z víkendu 6 bodů

7. 1. 2019

Ženy A

4 minuty čtení

I po 15 odehraných zápasech zůstávají Ladies na první pozici 1. ligy žen. Litvínov totiž porazily vysoko 13:1, v neděli přidaly druhé vítězství s Chomutovem a do tabulky tak opět zapsaly plný počet bodů.

Ladies si už v úvodu zápasu vytvořily bezpečný náskok. Skóre otevřela ránou pod břevnou Žižková. O chvíli později se míček odrazil ke Kutnarové, která ho lehkým obloučkem poslala přes brankářku Litvínova do sítě. Pak se opět přesnou střelou prezentovala Žižková a ještě do konce úvodní části se prosadily Vejvodová a znovu Kutnarová. Soupeřky reagovaly na průběh utkání jednou snižující brankou, a tak bylo skóre po úvodní části 5:1.

Vinohrady i nadále kontrolovaly hru a tlačily se do zakončení, ale v prostředním dějství vsítily pouze jednu branku. Pytel s góly se roztrhl až v závěrečné třetině. Aktivní "Galante" Kutnarová proměnila vše, na co sáhla, a nakonec si v zápase připsala pět gólů. Pět bodů nasbírala také Lenka Kalistová, které opět svědčila spolupráce s Radkou Kylarovou. Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena kapitánka Tereza Trunečková, která svými přihrávkami řídila hru první pětky.

SKV nakonec porazilo Litvínov vysoko 13:1. „I přes slabší koncovku jsme utkání dovedli k jednoznačnému výsledku. Děkujeme soupeři za sympatický a férový výkon. Chtěl bych pochválit výkon obou brankářek,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Pavel Doubek.

TJ SKV - SK Bivojky Litvínov 13:1 (5:1, 1:0, 7:0)

Branky a nahrávky: 3. Žižková (Hamerníková), 7. Kutnarová (Kalistová), 8. Žižková (Trunečková), 9. Vejvodová (Dobisíková), 15. Kutnarová (Vejvodová), 33. Kylarová (Kalistová), 43. Kalistová (Kylarová), 50. Kutnarová (Trunečková), 51. Kalistová (Jiříčková), 53. Jiříčková (Kalistová), 53. Kutnarová (Dobisíková), 57. Kutnarová (Skalická), 60. Dobisiková - 18. Vaníčková (Flachsová). Rozhodčí: Kokeš, Hós. Vyloučení: 0:0. Bez využití. Diváci: 30.

Sestava SKV: Vyrobíková - Sladkovská, Trunečková (C), Skalická, Šádková - Kutnarová, Vejvodová, Dobisíková - Žižková, Bartošová, Hamerníková - Kylarová, Kalistová, Jiříčková. Trenér: Jonáš Sigl.


Také v nedělním střetnutí vyšel domácím hráčkam vstup. V osmé minutě Kalistová zpoza branky našla před brankou Kytkovou a ta poslala míček do sítě. V desáté minutě si Kalistová připsala druhou gólovou nahrávku. Tentokráte asistovala Kylarové, jejíž střela i trochu se štěstím doputovala až za brankovou čáru. Ve 12. minutě se prosadila také druhá lajna. Protiútok proměnila v gól Bartošová.

Vinohrady vedly po prvních dvaceti minutách 3:0. I v nedělním duelu tlak domácího týmu ve druhé třetině o něco klesl. Další branky tak viděli diváci až v závěrečné části. Ve 43. minutě po pěkné střele skórovala Kutnarová. Zanedlouho měla šanci vsítit svou druhou trefu, ale samostatný nájezd jí nevyšel. A tak skóre uzavřela ve 45. minutě bombou do šibenice Bursová.

Vinohrady porazily Chomutov 5:0, brankářka Kuchyňková vychytala čisté konto a SKV zažilo další šestibodový víkend. Navíc pouze s jednou inkasovanou brankou a s hromadou vstřelených. „Hodně podobné utkání jako včera, kdy jsme soupeře poměrně jednoznačně přehráli. Jsme rádi, že soupeř hrál aktivně a za to si zaslouží pochvalu. Stejně jako včera bych rád vyzdvihl výkon obou brankářek,“ okomentoval druhé vítězné utkání Pavel Doubek. Za 14 dní čeká Ladies šlágr 1. ligy s druhým celkem tabulky FA Mladá Boleslav.

TJ SKV - Florbal Chomutov 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Kytková (Kalistová), 10. Kylarová (Kalistová), 12. Bartošová (Žižková), 43. Kutnarová (Dobisíková), 45. Bursová. Rozhodčí: Šubrt, Přibil. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 41.

Sestava SKV: Kuchyňková - Sladkovská, Trunečková (C), Skalická, Šádková, Hamerníková, Jiříčková, Bartůňková - Kutnarová, Vejvodová, Dobisíková - Žižková, Bursová, Bartošová - Kylarová, Kytková, Kalistová - Bartůňková. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.