Triumf nad vicemistrem! Sokolové porazili Vítkovice 5:3

12. 1. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Vinohrady si na domácí půdě připsaly další památné vítězství. Poté, co zde nedávno zdolaly střešovický Tatran, si teď vyšláply na dalšího českého šampiona. Sokolové porazili Vítkovice po soustředěném a bojovném výkonu 5:3 a v tabulce Tipsport Superligy jim po 19 kolech patří 10. příčka!

Vinohradští oproti předešlému domácímu zápasu s Českou Lípu tentokráte nevedli jako první. Herblich si s míčkem proklestil cestu na střed a přízemní střelou k tyči otevřel skóre duelu. Vyrovnání přišlo v 17. minutě. Obránce Jelínek zachytil míček ve vlastním brankovišti, následovalo skvělé sólo a zakončení nad rameno brankáře Gurkovského.

Do druhého dějství se šlo za vyrovnaného stavu. A prostřední dvacetiminutovka se sokolům vydařila na výbornou. Nejprve se Hartman nadvakrát dostal k míčku a chladnokrevně zakončil do sítě. Ve 31. minutě se opět připomněl výborně hrající Jelínek. V přesilové hře si vyměnil míček se Skřivánkem a pohotový pokus skončil až za brankovou čárou.

Skvělou pasáž domácího celku uzavřel ve 32. minutě svým druhým úspěšným zásahem Hartman. Na začátku akce byl Jelínek, který výborně zachytil nebezpečnou přihrávku Lukáše Hájka, poté prostrčil míček na unikajícího Hartmana a ten opět zakončil bezchybně. Čtvrtý gól sokolů vyhnal z branky Gurkovského, v brankovišti ho vystřídala reprezentační jednička Lukáš Souček.

Vítkovičtí pak naznačili, že cesta za body ještě nebude snadná. Bleskově rychlý protiútok zakončil gólem čtyři a půl minuty před koncem druhé třetiny Bräuer. Vinohrady v závěrečné periodě hájily dvoubrankový náskok. Vítkovický tlak se stupňoval a vyvrcholil ve 47. minutě. Po přihrávce Firdy zpoza branky se podruhé mohl radovat Bräuer.

Sokolové ale nakonec utkání do vítězného konce dovedli. Svoboda sice nejprve neproměnil trestné střílení, vzápětí ale zkompletoval hattrick další klinicky přesnou střelou Hartman a pojistil výhru SKV. Vinohrady zvítězily nad vicemistrem 5:3 a potvrdily, že v Rieger aréně se jim na Vítkovice daří. Porazily je totiž na domácí půdě podruhé v řadě. V neděli večer se sokolové představí na hřišti ostravského FBC.

TJ SKV - 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Jelínek, 26. Hartman (Skřivánek), 31. Jelínek (Skřivánek), 32. Hartman (Jelínek), 57. Hartman (Skřivánek) – 6. Herblich (Besta), 36. Bräuer (Besta), 47. Bräuer (Firda). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 86.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Hanák, Kachnič, Jelínek, D. Záň, Lanc - Linhart, Z. Stuchlík, Hájek - Skřivánek, Hartman, J. Záň - Rossi, Gregor, Svoboda - Entlicher, Máca. Trenér: Michal Pazdera.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.