Třetí vítězství v řadě! Sokolové vezou z Ostravy tři body po výhře 7:3

13. 1. 2019

Muži A

4 minuty čtení

Z posledních čtyřech superligových zápasů vybojovali Vinohradští devět bodů. Ke skvělé bilanci se dopracovali na hřišti ostravského FBC. Hlavně díky třetí třetině, kterou ovládli jednoznačně 5:1, vezou z Ostravy cenné tři body a v tabulce Tipsport Superligy se na FBC bodově dotáhli.

První gól utkání padl až v 19. minutě, byla to však dech beroucí akce. Zbyněk Stuchlík v oslabení vyvezl míček na útočnou polovinu. Bráněn dvěma soupeři nahrál bez dívání bekhendem za sebe, kam naběhl připravený Hanák a poslal SKV do vedení. Soupeř chvíli po pauze srovnal, postaral se o to slovenský hráč Čonka-Skyba. Sokolové si ale těsný náskok vzali zpět. Svůj první superligový gól v dresu SKV vstřelil Johannes Harnesk. Ve 31. minutě se nerozpakoval a míček ze střední vzdálenosti zametl do branky.

Ostravané na konci druhé části podruhé v duelu srovnali. Bývalý reprezentant a hvězda MS 2008 Aleš Zálesný našel přihrávkou z rohu volného Čonku-Skybu, ten šel do výběhu, na jehož konci byla přesná trefa k levé tyči Weissgärberovy brány. Po čtyřiceti minutách tak bylo skóre vyrovnané 2:2.

V závěrečném dějství sokolové spustili své představení. Nejprve ve 43. minutě Hájek uvolnil Zbyňka Stuchlík, který lehkým obloučkem překonal brankáře Ostravy Klobučníka. Sokolskou jízdu o tři minuty později ještě na čas zpomalil Šindler, jehož gól znamenal srovnání na 3:3. Pak už ovšem úřadovali pouze Vinohradští. Jen 37 vteřin po Šindlerově trefě vrátil hostům vedení Gregor, když v přesilovce natáhl ke střele z dálky a míček skončil až za brankovou čárou.

Na konci 56. minuty vyběhl z rohu mezi dvěma hráči Linhart a zaskočil Klobučníka střelou na přední tyč. Domácí si vzali oddechový čas a na hřiště se opět postavila vinohradská první pětka. Hra se po buly posunula dopředu, Zbyněk Stuchlík postupoval vpřed a pak skvěle předložil míček volnému Linhartovi. Vinohradský útočník zakončil chladnokrevně. Jeho dva góly dělilo pouhých devět vteřin.

SKV vedlo o tři branky, a ačkoliv muselo čelit tlaku soupeře, závěr zápasu zvládlo. Výsledek pojistil gólem do odkryté branky Hartman, který se do sítě trefil ze 30 metrů. Sokolové vyhráli na hřišti FBC Ostrava 7:3, mají třetí výhru v řadě a v tabulce udrželi desáté místo. Navíc mají stejný počet bodů jako devátá Ostrava, na osmé Otrokovice pak ztrácejí čtyři body.

Kromě dvougólového Linharta měl na vítězství lví podíl také Zbyněk Stuchlík, který zapsal pět bodů za jeden gól a čtyři asistence. „Dnes šťastné vítězství, nicméně jsme opravdu srdnatě bránili. Bohužel se nám nepodařilo dodržet stanovené věci, naštěstí pro nás soupeře dnes zradilo zakončení po křižných přihrávkách. Pozitivní je, že jsme nedostali branku ve hře 5 na 5,“ zhodnotil zápas kouč Michal Pazdera. Už v sobotu je na programu další superligové utkání, do Rieger arény dorazí mistr z Mladé Boleslavi.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – TJ SKV 3:7 (0:1, 2:1, 1:5)

Branky a nahrávky: 22. Čonka-Skyba (Křiva), 39. Čonka-Skyba (Zálesný), 46. Šindler (Daniš) – 19. Hanák (Z. Stuchlík), 31. Harnesk (Z. Stuchlík), 43. Z. Stuchlík (Hájek), 47. Gregor (Z. Stuchlík), 56. Linhart (Harnesk), 57. Linhart (Z. Stuchlík), 60. Hartman. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:1. Diváci: 94.

Sestava SKV: Weissgärber - O. Stuchlík (C), Hanák, Kachnič, Jelínek, D. Záň, Lanc, Vnuk - Harnesk, Z. Stuchlík, Linhart - J. Záň, Hartman, Skřivánek - Rossi, Gregor, Svoboda - Hájek, Máca. Trenér: Michal Pazdera.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.